close-btn

Інвестиційний клімат України став темою зустрічі президента ЄБРР та послів G7

На минулій в Києві зустрічі були окреслені основні напрямки реформ, необхідних для гармонізації українського законодавства з європейськими нормами

Украина не должна возвращаться в прошлое»: послы G7 обеспокоены решением КСУ

Держави “Великої сімки”. Фото: tk.media

Президент Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Оділь Рено в ході візиту в Україну обговорила з послами країн “Великої сімки” (G7) інвестиційний клімат України. Про це повідомляється на офіційній сторінці представництва послів G7 в Києві.

На минулій зустрічі в українській столиці представники економічно найбільш розвинених країн мали можливість обмінятися думками та пропозиціями щодо поточної ситуації із залученням закордонних інвесторів в Україну.

Були також підняті проблеми, що виникли на шляху реалізації реформ, які покликані підвищити інвестиційну привабливість країни та залучити більше іноземних капіталовкладень. У спільному комюніке були позначені основні напрямки законодавчих перетворень, необхідні для подальшого процвітання громадян України.

На думку послів, економіці країни необхідні реформи, які сприяють прозорій роботі механізму приватизації, справжньої конкуренції на ринках та впровадженню зеленого курсу. Однак найголовнішою та першочерговою реформою є судова, оскільки здорова судова система, яка функціонує за європейськими стандартами та нормами, не тільки посилює верховенство права, а й є запорукою гарантованого захисту іноземних капіталів в Україні.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Журнал Global Finance оголосив про вручення 28-ї щорічної премії World’s Best Banks. Вже представлені переможці з 24 країн Центральної та Східної Європи, найкращим банком в регіоні став Raiffeisen Bank International. Переможці в інших регіонах світу традиційно оголошуються в травні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рожкова прокоментувала публікації про «профнепридатність» ексспівробітника НБУ

За матеріалами сайту interfax.com.ua

google news