close-btn

Китай починає боротьбу із наклепом на свій фінансовий ринок

У керівництві країни вважають, що сприятлива громадська думка допоможе економіці досягти стійкого і здорового розвитку

Chinese media: Attack to defend | Asia | An in-depth look at news from across the continent | DW | 17.06.2016

Уряд КНР розвернув кампанію по боротьбі з новинними ресурсами і платформами соцмереж, які були помічені в публікаціях дискредитуючих повідомлень щодо внутрішнього ринку Китаю, бізнесу та фінансової системи країни. Про це повідомляє видання Bloomberg. Згідно з заявою представників Агентства з кібербезпеки КНР (CAC), зусилля спрямовані на виправлення таких порушень як «зловмисний наклеп на китайські фінансові ринки» або «невірну інтерпретацію внутрішньої політики та економічних даних».

При цьому інформаційні портали, які публікують на своїх ресурсах витяги з іноземних ЗМІ щодо Китаю, не даючи при цьому наведеним даним ніяких власних трактувань, також будуть піддані пильній перевірці CAC. Експерти вважають, що Пекін прагне “стерилізувати” інтернет-простір з метою припинення подальшої публікації даних, здатних вселити в читачів невпевненість щодо фінансового майбутнього країни.

Зокрема, в заяві CAC вказується, що сприятлива громадська думка допоможе економіці досягти «стійкого і здорового розвитку». Таким чином, багато сайтів і новинних порталів будуть зобов’язані видалити контент, що стосується фінансової інформації, а також видалити аккаунти користувачів, які постять повідомлення на заборонену тематику.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Цінні папери китайського холдингу Alibaba Group впали до історичного мінімуму в ході торгів на Гонконгській біржі. Котирування акцій опустилися на 6,7%. Пізніше відбулося коригування курсу, однак під кінець торгової сесії вартість паперів була нижчою за початкову на 5,54% і становила $20,81. Акції китайської компанії втратили свої позиції і на Нью-Йоркській біржі. Їхня вартість знизилася на 4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Технологічним компаніям Китаю заборонять проводити IPO в США

За матеріалами сайту bloomberg.com

google news