close-btn

Криптоіндустрія повинна регулюватися національними урядами – результат опитування

Більшість європейців хочуть, щоб фінансовий ринок і криптовалюти залишалися у веденні держав, а не міжнародних регуляторів

Євросоюз

Опитування, проведене агентством Euronews, показало, що більшість європейців хочуть, щоб уряди їхніх країн розробили і прийняли нормативне законодавство щодо криптовалют. При цьому значна кількість респондентів висловилися на підтримку ідеї створення національних цифрових валют.

Крім того, у звіті, опублікованому на сайті Euronews, йдеться про те, що багато учасників опитування заявили про те, що визначати основні правила роботи фінансового ринку в країні має національний уряд, а не Єврокомісія, на підтримку якої висловилися лише близько 25% опитаних.

Однак опитування також виявило значні розбіжності з приводу того, наскільки сильним має бути вплив ЄЦБ на економіку єврозони. Значна частина жителів Греції (61%), Німеччини (34%) і Латвії (31%) вважає, що ЄС та ЄЦБ занадто активно втручаються в економіку їхніх країн. У свою чергу, опитані жителі Литви (41%), Іспанії (39%), Португалії (36%) та Естонії (36%) вважають, що рішення ЄЦБ досить збалансовані.

Як і з питанням про регулювання фінансового ринку, коли мова зайшла про регулювання криптовалют, значна частина респондентів в Греції (51%), Італії (47%), Естонії (46%), Нідерландах (41%), Німеччини (40%), Латвії (39%) і Франції (37%) вважають, що крипторинок повинен функціонувати за законами, прийнятими в кожній конкретній країні, а не міжнародними організаціями.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Державні банки КНР Bank of Communications і China Construction Bank уклали спільну партнерську угоду з декількома компаніями з управління активами та страховиками з метою проведення тестування цифрового юаня при операціях з різними фінансовими послугами. Основне завдання співпраці полягає в налагодженні каналів для більш швидких і зручних роздрібних платежів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці витрачають федеральну допомогу на криптовалюту — дослідження

За матеріалами сайту thepaypers.com

google news