close-btn

Робопсів Boston Dynamics відправлять до Чорнобиля?

Американська компанія планує задіяти своїх високотехнологічних “тварин” для очищення території від ядерних відходів

Вчені з Брістольського університету навчать роботів, в тому числі робопса Спота компанії Boston Dynamics, взаємодіяти з радіоактивними відходами. Група експертів вже відвідала деякі локації в ЧЗВ. Зокрема, була вивчена обстановка усередині нового саркофага, зведеного у 2016 році. За словами одного з учасників групи, там планується провести навчання робопсів з картування та здійснення замірів радіаційного фону.

За задумом вчених робототехніка повинна допомагати персоналу станції поки АЕС повністю не буде законсервована. Відзначимо, що це вже другий візит групи з Брістоля до Чорнобиля. У минулому році місія зазнала невдачі, оскільки група переоцінила можливості своїх пристроїв. Однак цього разу апаратура більш досконала і повністю підготовлена ​​до роботи в токсичному середовищі.

Дослідник Том Скотт каже, що робособаки будуть переміщатися на заражених ділянках і складати спеціальні карти радіації, які потім будуть передаватися на мобільні пристрої співробітників. Крім цього, планується застосовувати також і штучний інтелект, за допомогою якого можна буде більш безпечно та ефективно утилізовувати ядерні відходи. Нагадаємо, на початку року робопес Boston Dynamics був вперше використаний поліцією Нью-Йорка для обстеження місця злочину.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Ходіння по установах за довідками, години в чергах, численні скани документів та ксерокопії повинні відійти в минуле. Державні послуги мають стати зручнішими, вважають у Міністерстві цифрової трансформації. Аби домогтися цього відомство запроваджує режим paperless – “без паперів”. Читати далі…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Tinder запускає в додатку внутрішню валюту

За матеріалами сайту forklog.com

google news