close-btn

Стало відомо, скільки магазинів у Великобританії назавжди відмовилися від прийому готівки

У період пандемії багато вуличних магазинів та торгових точок перестали приймати кеш при оплаті. Однак, незважаючи на те, що карантинні обмеження вже послаблено, багато підприємств так і не повернулися до традиційних способів розрахунку

Британська некомерційна організація Which?, що займається питаннями захисту прав споживачів, опублікувала на цьому тижні дослідний звіт. У ньому говориться, що в період з квітня по липень 2021 року у 18% учасників опитування виникали труднощі при оплаті рахунків готівкою. Деякі магазини відмовлялися приймати кеш до оплати, не дивлячись на скасування карантинних обмежень.

В ході іншого опитування з’ясувалося, що готівкою в зазначений період не могли розплатитися близько 35% респондентів. Проблеми виникали при спробах зробити платіж в продовольчих магазинах, або в підприємствах зі сфери гастрономії.

У період коронакризи багатьом вуличним магазинам і торговим точкам було рекомендовано не приймати готівку при оплаті. Проте влада вже скасувала дане обмеження, а 84% британців, які взяли участь в дослідженні, вважають, що підприємствам і магазинам слід знову приймати готівку.

Активісти і співробітники Which? опублікували меморандум, в якому закликають компанії взяти участь в проєкті Cash Friendly, що передбачає надання клієнтам можливості продовжувати використовувати кеш при платежах, навіть при цілковитому переході більшості суб’єктів господарювання на електронні способи оплати.

Дженні Росс, редактор видання Which? каже:

«Уряд повинен просувати плани щодо захисту готівки. Заохочення використання готівки також допомагає стимулювати регіональну економіку, оскільки ті, хто знімає з банкоматів гроші, з більшою ймовірністю витратять їх на місці».

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Великобританії необхідно знизити податки для банків і спростити найм співробітників з-за кордону. Про це йдеться в новому фінансовому плані, розробленому на найближчі п’ять років з метою допомогти Лондону змістити Нью-Йорк з позиції провідного міжнародного фінансового центру у світі, повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад чверть американців підтримують визнання біткоіну законним платіжним засобом в США

За матеріалами сайту finextra.com

google news