close-btn

Вартість золота перевищила $1800 за унцію вперше з лютого

Попит на дорогоцінний метал піднявся з-за ослаблення долара по відношенню до світових валют і зниження прибутковості американських казначейських облігацій

Ціни на золото піднялися більш ніж на 1% і перевищили $1800 за унцію вперше з лютого 2021 року, свідчать дані торгів. Червневі ф’ючерси на золото на нью-йоркській біржі Comex подорожчали на 1,66% – до $1814 за тройську унцію станом на 21:23 мск. На максимумі ціна піднімалася до 1818,6 за унцію.

Вартість дорогоцінного металу зросла на тлі зниження курсу долара по відношенню до інших основних світових валют. «Ринок оцінює «більш віддалену» перспективу підвищення ставки ФРС після роз’яснень з приводу заяв міністра фінансів Джанет Йеллен», – зазначає аналітик Quantitative Commodity Research Пітер Фертіг.

Раніше на цьому тижні Йеллен заявила, що Федрезерву США доведеться підвищити ставки, щоб запобігти перегріву економіки, в яку «влили» трильйони доларів для стимулювання. Це викликало розпродаж на фондовому ринку, від якого постраждали, зокрема, акції IT-гігантів і авіаліній.

Ще одним фактором зростання стало зниження доходностей американських держоблігацій, що збільшило привабливість золота в порівнянні з вкладеннями в ринок держборгу. Якщо в березні 2021 року цей показник перевищував 1,7%, а золото торгувалося близько $1700 за унцію, то зараз прибутковість становить 1,46%.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Раніше аналітики прогнозували, що ціни на золото можуть вирости до $4000 за унцію в найближчі три роки. У 2020 році ціни на золото злетіли до рекордних максимумів, вперше з вересня 2011 року. На тлі пандемії коронавіруса інвестори шукають більш безпечні активи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біткоін обжене золото в якості головного резервного активу – Bloomberg

За матеріалами РБК

google news