close-btn

Вперше в Україні: Львівський університет відкрив програму квантового програмування

Студенти отримають глибокі теоретичні знання в галузі фізики та астрономії, а також практичні навички програмування квантових ЕОМ

Львівський національний університет ім. І. Франко. Фото: wikiwand.com

Українська IT-компанія SoftServe та Львівський національний університет імені Івана Франка відкрили спільну програму навчання “Квантові комп’ютери і квантове програмування”. Курс доступний для студентів на бакалавраті. Мета програми полягає у підготовці фахівців, здатних проводити наукові дослідження в даній перспективній галузі знань.

На сьогоднішній день наука про квантову заплутаність представляє одну з найбільш прогресивних технологічних сфер. Найбільші компанії, серед яких Google, IBM, Microsoft, Intel, Alibaba та інші, вже розробляють власні прототипи квантових комп’ютерів. Баварський автоконцерн BMW також заявив про плани використання квантових рішень для оптимізації процесу виробництва автомобілів.

Українська компанія SoftServe допоможе викладачам ЛНУ створити відповідний навчальний курс. В рамках програми студенти отримають глибокі теоретичні знання в галузі фізики та астрономії, а також практичні навички програмування квантових ЕОМ. У свою чергу, SoftServe отримає можливість залучати в подальшому найбільш талановитих студентів до своїх проєктів.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Компанія IBM і Токійський університет 26 липня представили найпотужніший квантовий комп’ютер в Японії. Обчислювальний модуль Quantum System One, створений IBM, призначений для вирішення завдань у сферах освіти та наукових досліджень. Бокс з апаратурою встановлений в одному з навчальних корпусів університету. Це вже другий квантовий комп’ютер, який IBM зібрала за межами США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австралійські вчені об’єднали штучний інтелект з квантовою технологією: що вийшло?

За матеріалами сайту qcqp.lnu.edu.ua

google news