close-btn

Антимонопольний комітет перевірить різке підвищення цін на таксі в Києві

Тільки за перші кілька днів посилених карантинних заходів в АМКУ надійшли численні скарги від киян на неадекватну цінову політику сервісів перевезень

Перезавантаження АМКУ, або Чому потрібні зміни до Закону «Про Антимонопольний комітет України»? | LexInform - Правові новини, юридична практика, коментарі

Фото: lexinform.com.ua

У перший день заборони на пересування громадським транспортом без пропусків такі популярні сервіси таксі, як «УБЕР», «БОЛТ» та «Уклон» неприємно здивували багатьох жителів столиці своїми надмірно завищеними тарифами на проїзд. У зв’язку з цим співробітниками Антимонопольного комітету України розпочато розгляд з метою встановлення фактів змови та причин, що призвели до багаторазового підвищення цін на проїзд в таксі. Про це заявив керівник Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький на своїй сторінці в Facebook.

Обмеження на користування громадським транспортом було введено через вкрай негативну епідеміологічну ситуацію в місті. Це, своєю чергою, було використано деякими сервісами таксі, на частку яких припадає основна маса приватних перевезень в столиці, в якості привода у два-три рази підвищити вартість своїх послуг, відзначаючи при цьому захмарну ціну на замовлення таксі малозрозумілою позначкою “Підвищений попит”.

“Таку кількість скарг ми не можемо ігнорувати. Тим більше, що ситуація може свідчити про наявність в діях перевізників і особливо організаторів таких перевезень можливих ознак порушення, передбаченого частиною третьою статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції» (антиконкурентні узгоджені дії суб’єктів господарювання) і/або частиною першою статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції» (зловживання монопольним (домінуючим) становищем)”, – підкреслив голова обласного територіального відділення АМКУ.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Кабмін схвалив розмір фіндопомоги фізичним особам-підприємцям (ФОП), які зазнали матеріальних збитків в період дії посилених карантинних обмежень в «червоних» зонах захворюваності. Таким чином, зі спеціального фонду держбюджету планується виділити 2,9 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві почали продавати підроблені спецбілети на транспорт

За матеріалами сайту unian.net

google news