close-btn

“Велика двадцятка” підтримала введення глобального цифрового податку

Тепер проєкт повинні схвалити глави країн, зустріч яких відбудеться в жовтні

Фінансові лідери з групи країн “Великої двадцятки” дійшли згоди про те, як далі просувати ідею більш стабільної та справедливої ​​міжнародної податкової архітектури, йдеться в спільному комюніке. На зустрічі G20 брали участь міністри фінансів та керівники центральних банків.

Вони схвалили необхідні компоненти податкового плану, включаючи перерозподіл прибутку транснаціональних корпорацій та глобальний мінімальний податок. Проєкт буде переданий на розгляд національних комісій, після чого планується його обговорення на зустрічі лідерів країн G20, яка пройде в жовтні.

На даний момент план передбачає встановлення глобального мінімального корпоративного податку в розмірі не менше 15% від прибутку. Це повинно припинити спроби транснаціональних компаній зменшити свої зобов’язання перед податковими органами. Прийнятий документ також змінить порядок оподаткування таких корпорацій, як Amazon та Google Alphabet, виходячи з того, де вони продають свої продукти і послуги, а не з місця розташування їхніх штаб-квартир.

Міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц підтвердив, що всі країни “Великої двадцятки” приєдналися до угоди, незважаючи на те, що розбіжності досі існують. Однак він упевнений, що до жовтневої зустрічі спірні моменти будуть усунені.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №4184 про оподаткування іноземних компаній, що надають українським користувачам електронні сервіси. У законі прописано механізм нарахування податкової ставки на додану вартість. Даний законопроєкт був схвалений на засіданні парламенту 3 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай має намір заблокувати введення мінімальної ставки податку на прибуток корпорацій

За матеріалами сайту cnbc.com

google news