close-btn

Європейським банкам рекомендують об’єднати зусилля у сфері RegTech

Технологія дозволяє більш ефективно проводити цифровізацію фінансового ринку, а також мінімізує участь людини при оцінці ризиків

RegTech. Фото: actico.com

Представники Європейського Банківського Управління (EBA) заявили, що зростаюча залежність банків від RegTech-сервісів у сфері безпеки та передачі даних регулюючим органам змушує керівництво ЄС ініціювати розробку загальних правил використання цих продуктів.

Будучи складовою частиною загальної тенденції на цифровізацію фінансової сфери, продукти на основі RegTech використовуються фінустановами для виявлення фактів відмивання грошей, відстеження транзакцій на предмет наявності елементів шахрайства, надання держорганам інформації про стан рахунків клієнтів, а також для оцінки ризиків при видачі позик.

RegTech прискорює виконання рутинних завдань і знижує кількість помилок, обумовлених людським фактором. Однак відсутність загальних нормативних стандартів в країнах ЄС в цій галузі стає перешкодою для більш широкого впровадження RegTech-рішень, йдеться в заяві представників EBA.

Співробітники регулятора відзначають, що європейським банкам необхідно накопичувати більше даних про операції, що здійснюються, оптимізувати внутрішнє управління і регулярно проводити тренінги для працівників на тему RegTech-технологій. В майбутньому планується створити централізовану базу даних по сертифікації та впровадженню RegTech-сервісів.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Британо-польський стартап Walletmor представив інноваційний безконтактний переносний пристрій – біополімерний імплант, який можна імплантувати під шкіру. Вартість новинки становить 199 євро. Імплант має товщину приблизно півміліметра, складається з інтегральної схеми та металевої оболонки, що діє як антена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський регулятор закликає заборонити розпізнавання обличчя в ЄС

За матеріалами сайту reuters.com

google news