close-btn

Фонд Гейтсів продав на фондовій біржі акції Apple, Twitter і Amazon

Оновлення портфеля активів Bill & Melinda Gates Foundation торкнулося цінних паперів в основному американських компаній. Поряд з цим, керуючі фонду проявили інтерес до великого південнокорейського онлайн-ритейлера Coupang

Фото: wikipedia.org

Благодійний фонд Білла та Мелінди Гейтс провів реструктуризацію портфеля активів за перший квартал 2021 року. З балансу фонду були виведені цінні папери корпорації Apple в розмірі 1 млн акцій. Вартість отриманих коштів становить $122,4 млн. При цьому в кінці минулого року фонд вже виставляв на біржу 1 млн акцій виробника.

Також були продані акції соцмережі Twitter в кількості 272,4 тис шт. Цінні папери маркетплейса Amazon були запропоновані в обсязі 30,2 тис паперів. Крім акцій технологічних компаній Bill & Melinda Gates Foundation володіє також цінними паперами великих підприємств з інших сегментів економіки.

Так, на біржі була запропонована частка фонду в мережі супермаркетів Walmart в кількості 4 млн паперів, які до кінця торгової сесії коштували понад $543,6 млн. Були продані 1,5 млн акцій логістичної компанії FedEx Corporation. Водночас в портфелі Bill & Melinda Gates Foundation з’явився інтернет-ритейлер Coupang, якого називають «корейський Amazon».

У першому кварталі 2021 року фонд купив понад 5,7 млн ​​акцій компанії. В кінці березня пакет паперів ритейлера коштував $282 млн, однак до закриття торгів 17 травня ціна впала до $201 млн. За оцінкою Forbes на 18 травня, статки Білла Гейтса складають $127,4 млрд, за даними Bloomberg – $144 млрд. Вартість тільки акцій Microsoft (1,37%), що йому належать оцінюється в понад $26 млрд.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Керуючі активами Білла Гейтса передали його колишній дружині акції ще однієї компанії на суму понад $850 млн. Разом з акціями Canadian National Railway і AutoNation загальною вартістю понад $1,8 млрд, а також паперами мексиканських Coca-Cola Femsa і Grupo Televisa на загальну суму понад $500 млн, вартість всіх цінних паперів, які Мелінда Гейтс отримала від колишнього чоловіка, перевищила $3 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батько Microsoft та найбільший благодійник світу: історія успіху Білла Гейтса

За матеріалами сайту quote.rbc.ru

google news