close-btn

Які винаходи зі сфери штучного інтелекту побачили світ у вересні?

Управління смартфоном за допомогою міміки, викриття всесвітньо відомого твору мистецтва і стартап, що оживляє портрети людей

Розробники Google працюють над створенням нової системи управління смартфона за допомогою виразу обличчя. В основі нового сервісу лежить технологія штучного інтелекту. Функціонал незабаром буде додано до оновлення ОС Android 12.

Camera Switches дозволить за допомогою міміки, наприклад, відкриття рота або піднімання брів, запускати на пристрої різні команди або програми. Сервіс Project Activate буде зчитувати вирази обличчя власника для відтворення музичного плеєра або відправки повідомлень.

Швейцарські вчені застосували ШІ-алгоритм для аналізу картини відомого художника. В ході експерименту система спростувала справжність легендарної картини Рубенса «Самсон і Даліла». Проаналізувавши полотно, експерти прийшли до висновку, що «кожен його фрагмент виявився більш ніж на 90% фальшивим». Представники музею заявили, що відправлять експонат на додаткову експертизу, і до остаточного висновку від коментарів у зв’язку з даним випадком утримаються.

У свою чергу, інженери ізраїльського ШІ-стартапу D-ID навчили 2D портрети рухатися і розмовляти. Створений ними сервіс отримав назву Speaking Portraits. Він здатний оживляти зображення людського обличчя на фото і змушувати його говорити або посміхатися.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Представлені 14 вересня компанією Apple iPhone 13 смарт-годинник Watch Series 7 і два планшети iPad сподобалися користувачам. Виробник докладно розписав можливості девайсів, але про окремі цікаві деталі чомусь промовчав. Розбираємося в нюансах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідники довели, що пости знаменитостей в Instagram викликає негативні почуття

За матеріалами сайту forklog.com

google news