close-btn

Компанія Disney звільняє генерального директора, повертаючи колишнього шефа Боба Айгера

Колишній генеральний директор Disney Боб Айгер знову очолив компанію, замінивши Боба Чапека після менш ніж трьох років на посаді

Боб Айгер

Боб Айгер Фото: businessinsider.com

Рада директорів компанії оголосила про швидку зміну керівництва в прес-релізі в неділю ввечері. Зміни вступають в силу негайно, повідомляє The Walt Disney Company.

У прес-релізі йдеться, що Айгер погодився виконувати обов’язки генерального директора компанії протягом двох років, протягом яких він буде працювати з радою директорів над пошуком наступника.

«Рада директорів прийшла до висновку, що оскільки Disney вступає у все більш складний період трансформації індустрії, Боб Айгер має унікальну можливість очолити компанію в цей вирішальний час», — сказала Сьюзан Арнольд, голова ради директорів Disney.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Disney: Метавсесвіт, цифрова трансформація та майбутнє казок

За її словами, Айгер користується глибокою повагою вищого керівництва Disney і викликає велике захоплення у співробітників компанії у всьому світі.

«Я надзвичайно оптимістично налаштований щодо майбутнього цієї великої компанії і дуже радий, що Рада директорів попросила мене повернутися на посаду генерального директора, — сказав Боб Айгер. — Для мене велика честь знову очолити цю чудову команду, яка має чітку місію, зосереджену на творчій досконалості, щоб надихати покоління за допомогою неперевершеного, сміливого оповідання історій».

Нагадаємо, що Боб Айгер — легендарна особистість для Disney, він фактично перезапустив компанію у 2000-х, саме при ньому купили Pixar, Marvel, Lucasfilm та Fox. Він пішов у відставку після 15 років роботи як CEO у лютому 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Visa призначила нового гендиректора: що відомо про Райана Макінерні

Ілон Маск шукає кандидата на посаду виконавчого директора Twitter

У метавсесвіті запрацював перший віртуальний торговий центр

За матеріалами businessinsider.com.

google news