close-btn

Майже 6% зростання: великий банк оприлюднив економічний прогноз на 2021 рік

Найбільш активно економіка буде відновлюватися в США, Європі та країнах Азійсько-Тихоокеанського регіону

Фото: business-magazine.online

Швейцарський інвестиційний банк Credit Suisse очікує прискорення глобального економічного зростання в найближчі місяці в міру того, як загальний стан країн поліпшується, а доходи громадян збільшуються. У своєму прогнозі аналітики з Credit Suisse повідомляють про зростання у 5,9% до кінця року і 4% протягом 2022 року. Головними стимулами для відновлення економічної активності вони називають вакцинацію, вливання масштабних бюджетних дотацій та розвиток сектора послуг.

У звіті також повідомляється, що економічне зростання в Сполучених Штатах становитиме 6,9%, в Євросоюзі – 4,2%, в той час, як в Азії прогнозоване зростання економіки складе 7,5%. Якщо прогноз виправдається, це незабаром може призвести до різкого збільшення світового прибутку, що в свою чергу сприятиме зростанню фондового ринку, говорять в Credit Suisse. При цьому експерти банку роблять ставку на циклічні акції компаній із секторів фінансових послуг і продажів матеріалів та ресурсів.

Циклічні акції мають властивість слідувати економічним циклам зростання і спаду. Що стосується держав, фондові біржі яких будуть найбільш продуктивні в наступні місяці, то експерти Credit Suisse впевнені, що це будуть торгові майданчики Великобританії, Німеччини та Іспанії.

“У 2021 році на фондовому ринку Європи буде спостерігатися приблизно таке ж зростання прибутку, як і в США” – заявив менеджер Credit Suisse Рей Фарріс.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Понад 5 мільйонів людей стали мільйонерами у 2020 році – попри економічні негаразди, до яких призвела пандемія. Кількість доларових мільйонерів досягла 56,1 млн. Про це повідомляється в дослідженні міжнародної фінансової групи Credit Suisse.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін озвучив прогноз зростання мінімалки у 2022 році

За матеріалами сайту cnbc.com

google news