close-btn

Україна має найнижчий рівень економічних свобод в Європі — звіт Heritage Foundation

Сусідні позиції з нашою країною займають країни з докапіталістичним типом економіки

Растет деловая активность | Экономика | «Перспектива» Газета

Фото: rgazeta.by

Україна зайняла 127 місце в рейтингу економічних свобод Economic Freedom Index 2021, який складає організація Heritage Foundation. Дослідники відзначили, що в порівнянні з минулим роком наша країна піднялася на сім позицій. Проте, загальний показник економічної свободи України був визначений авторами звіту на рівні 56,2 зі 100 можливих. Такий результат демонструють країни з категорії “переважно невільні”.

У звіті наголошується, що серед 45 держав Європи наша країна знаходиться в кінці списку. 56,2 бала являє собою значно нижчий показник, ніж середній по світу. Сусідні з Україною позиції зайняли: Джібуті (126-е місце), Нікарагуа (125-е) та Мавританія (128-е), острова Сан-Томе та Прінсіпі (129-е). Heritage Foundation виводить усереднений індекс економічної свободи на основі таких параметрів, як ефективність правового поля країни, адміністративна ефективність, результативність роботи органів влади та відкритість внутрішніх ринків.

Автори звіту резюмували, що найбільш проблемною в Україні є сфера права. Схильність судової системи до політичного тиску, корупції та хабарництву послаблює довіру суспільства до судів.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

У разі необґрунтованих цін на харчові продукти та паливо Кабмін спільно з президентом України готові зробити необхідні кроки для їхньої стабілізації. Про це під час пресконференції 4 березня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Прем’єр заявив, що істотного зростання цін на продукти поки не відзначається, хоча деякі групи товарів подорожчали у зв’язку з сезонними факторами та об’єктивними економічними причинами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В НБУ назвали суму, яку заробітчани перерахують в поточному році в Україні

За матеріалами сайту delo.ua

google news