close-btn

Цифрові інфлюєнсери: хто вони і як з ними працювати

Що змушує людей захоплюватися кимось, кого «не існує», і слідувати за ним? Як ці віртуальні персонажі здобувають таку силу впливу?

https://www.virtualhumans.org/

Якщо раніше соціальні мережі вважалися просто хобі, тепер це прибуткова кар’єра для багатьох впливових осіб по всьому світу. Тепер здається, що навіть роботи пробують свої сили у соціальних мережах, і багато хто заробляє величезні суми грошей.

Коли ми говоримо про штучний інтелект (ШІ), машинне навчання, роботів і метавсесвіт, більшість з нас, як і раніше, сприймає це як наукову фантастику. Але багато в чому деякі з них вже стали частиною нашого життя.

Один із феноменів, що підтверджують це, — зростання кількості інфлюєнсеров зі штучним інтелектом. Вони створені з алгоритмів, а не з плоті та крові, але можуть впливати на поведінку людей. Їх не існує в реальному житті, але вони здатні завоювати шанувальників та створити лояльну аудиторію.

Хоча багато хто досі не до кінця розуміє, чому цифрові впливові особи настільки успішні, тим, хто працює з цифровим маркетингом, необхідно стежити за цим явищем, оскільки воно може кардинально змінити відносини зі споживачами в найближчі роки.

Ось чому ми написали цю статтю про все, що вам потрібно знати про ШІ-впливових осіб, — хто вони такі і як ви можете інтегрувати їх у свої стратегії цифрового маркетингу.

Хто такі цифрові інфлюєнсери

ШІ-інфлюенсери — це віртуальні особи, керовані брендами або медіа-агентствами та створені за допомогою технологій комп’ютерної графіки та алгоритмів машинного навчання. Подібно до реальних користувачів, у цифрових інфлюенсерів є мільйони послідовників, лояльна та зацікавлена ​​аудиторія, а також можливість впливати на поведінку та спосіб життя своїх шанувальників. Ось чому вони також знаходяться у полі зору брендів, які хочуть асоціювати себе з могутніми та впливовими особистостями, навіть якщо вони не існують у реальному світі.

Інфлюєнсерів з ШІ можна розглядати як еволюцію віртуальних впливових осіб, створених за допомогою комп’ютерних зображень (CGI). Тому їх ще називають інфлюенсерами CGI. Таким чином, ці особи можуть не тільки з’являтися на фотографіях або відеороликах в соціальних мережах, вони також можуть віртуально взаємодіяти з користувачами, як би були справжніми людьми.

У міру того, як ці роботи взаємодіють з користувачами в текстовій формі або у віртуальній реальності, вони дізнаються про людську мову та поведінку, стаючи все більш схожими на реальних людей.

Чим вони відрізняються від людей-інфлюєнсеров?

Одна з основних характеристик впливових осіб CGI дивовижна, але водночас тривожна: їхня досконалість. Реальні впливові особи це такі ж люди, як ми. Незважаючи на те, що вони пропагують у соціальних мережах ідеал краси та способу життя, який у наші дні зазнає великої критики, вони вразливі. Вони можуть помилятися, сперечатися, критикуватися — просто тому, що вони люди.

З іншого боку ШІ-інфлюєнсери, як правило, ідеальні. Зовнішній вигляд та особисті якості цих впливових осіб ретельно розробляються задля досягнення конкретних цілей. І якщо вони представляють бренд, у них не може бути недоліків чи помилок.

Ця досконалість, однак, відкриває дискусію щодо пошуку недосяжних стандартів, особливо дітьми, підлітками та іншими вразливими аудиторіями.

Чому бренди повинні використовувати ШІ у цифровому маркетингу?

Маркетинг повинен йти в ногу зі змінами в суспільстві, завжди дотримуючись поточних тенденцій. Отже, якщо наступні кілька років приведуть нас у метавсесвіт, бренди повинні почати розуміти силу впливу ШІ та те, як його можна включити у свої стратегії. Як і люди, цифрові інфлюєнсери користуються довірою та захопленням своєї аудиторії. Вони впливають на спосіб життя і поведінку, а їх цінності пов’язані з іміджем брендів.

Пояснюємо чому варто включати цифрових інфлюєнесерів у ваш план цифрового маркетингу.

1. Підвищення залученості

При партнерстві з впливовими особами одна з найбільших цілей брендів — підвищити залученість до соціальних мереж. А цифрові інфлюєнесери можуть бути цікавішими, ніж живі люди. Це можна пояснити цікавістю, яку досі викликає цей тип профілю у соціальних мережах. Люди хочуть розмовляти з роботами, оскільки це ще відносно рідкісний феномен.

2. Свобода оповідання

Коли бренди ведуть переговори з цифровими інфлюєнсерами, вони не мають справи із реальною особистістю. Фактично вони ведуть переговори з медіа-командою, яка може створити повністю індивідуалізовану розповідь про бренд. Все може бути таким, яким хоче партнерський бренд, якщо його концепція відповідає особистості інфлюєнсера. Таким чином, бренди отримують більший контроль і більше творчої свободи для розробки ідеального персонажа для своїх стратегій.

3. Зв’язок з технологіями та інноваціями

Створення лідера думок у галузі штучного інтелекту чи партнерство з ним — це спосіб показати, що ваш бренд відповідає тенденціям. Така стратегія пов’язує технології та інновації з іміджем вашого бренду, оскільки ми говоримо про штучний інтелект, машинне навчання та метавсесвіт.

4. Зв’язок із новими поколіннями

Міленіали та покоління Z ще не знайомі з деякими новими функціями Інтернету та технологій. Але покоління Alpha, що народилося в 2010 році, підростає в епоху цифрових технологій, яка буде набагато більш інтерактивною та захоплюючою з ефективними стосунками між людьми та машинами.

Таким чином, покоління Alpha — і всі наступні — набагато тісніше взаємодіятимуть з віртуальними персонажами. Бренди можуть скористатися перевагами партнерства з цими особами, щоб наблизитись до нових споживачів.

Висновки

Важливо не забувати, що хоч у розробці таких цифрових профілів і задіяна технологія штучного інтелекту, вони ще не взаємодіють із користувачами автоматично. На даний момент вони лише впливові особи CGI, за якими стоїть команда людей. Однак цілком імовірно, що в майбутньому ці особи з’являться в метавсесвіті і взаємодіятимуть з людьми природним чином — якби ми були в епізоді «Чорного дзеркала».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Амбасадор бренду: як знайти найкращого

google news