close-btn

Криптовалюти, за якими варто спостерігати на тижні з 6 березня 2023 року

Розглянемо найбільш перспективні криптовалюти, на які варто звернути увагу цього тижня

На ринку криптовалют спостерігається спад, багато активів зазнають корекції. Падіння імпульсу було викликано макроекономічними факторами та проблемами ліквідності у банку Silvergate, орієнтованому на цифрові активи.

В умовах підвищеної волатильності інвесторам складно визначити, на яких криптовалютах зосередитися. Тому ми розглянули найбільш перспективні цифрові активи, на які варто звернути увагу в поточних ринкових умовах.

Synthetix Network (SNX)

Synthetix Network (SNX), протокол децентралізованих фінансів (DeFi), викликає підвищений інтерес інвесторів до поточної діяльності з розвитку мережі. Synthetix, що дозволяє випускати синтетичні активи на блокчейні Ethereum (ETH), нещодавно розгорнув версію 3 (v3) в основній мережі Ethereum. За словами розробників, v3 матиме більш ефективну архітектуру, яка дозволить швидше та складніше розробляти децентралізовані фінансові додатки.

Оновлення також забезпечить ліквідний ринок для будь-яких похідних фінансових інструментів — від традиційних до екзотичних ринків — таких, як безпрограшні лотереї. Оновлення також включатиме спрощений стейкінг й диференційовані боргові пули, що дозволить мережевим стейкхолдерам надавати заставу для певних пулів активів і отримувати комісійні, не наражаючи на ризик усі активи, що підтримуються Спартанською Радою (Spartan Council).

На момент публікації SNX торгувався по $3,15 із щоденним приростом близько 6%. На тижневому графіку токен зріс на 25%.

Optimism (OP)

OP продемонстрував зростання на тлі сталого впровадження. Токен зафіксував кілька періодів прибутку після того, як криптовалютна біржа Coinbase оголосила про запуск своєї мережі другого рівня Ethereum з використанням технології, заснованої на Optimism.

У рамках партнерства Coinbase приєднається до Optimism як основний розробник, що підвищує довіру інвесторів до блокчейну.

Ончейн-дані показують, що Optimism перевершує своїх найближчих конкурентів за ключовими показниками. Згідно з даними, опублікованими платформою криптоаналізу Massari, Arbitrum і Optimism утримали від 35% до 45% нових користувачів у короткостроковій перспективі, але Optimism мав більш високий рівень утримання для своєї довгострокової бази користувачів.

В умовах невизначеності на ринку криптовалют варто стежити за продуктивністю OP, особливо якщо інвестори отримуватимуть прибуток від токена. OP зареєстрував щоденний приріст більше ніж 1% і торгується на рівні $2,46.

GateToken (GT)

GateToken (GT), нативний токен криптобіржі Gate.io, нещодавно пережив стрибок ціни через можливе розширення платформи на нові юрисдикції. Gate Group, материнська фірма криптобіржі Gate.io, повідомила про подання заявки на отримання нової ліцензії на ведення бізнесу у Гонконгу. Ліцензія на криптобізнес дозволить групі запустити Gate HK, нову торгову платформу, яка буде розроблена для ринку Гонконгу.

Оскільки регулюючі органи продовжують посилювати свій глобальний нагляд за ринком криптовалют, результати дій влади Гонконгу, ймовірно, вплинуть на вартість GT найближчими днями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криптоактиви відокремлюються від фондового ринку і набувають незалежності — CEO Grayscale

Попри недавнє ралі цін, GT зафіксував стійкі корекції на денному графіку і зараз торгується на рівні $4,97.

Maker (MKR)

Maker (MKR) проігнорував загальний ринковий спад, щоб зайняти місце серед найприбутковіших активів на тижневому графіку. Прибуток MKR, токена управління Maker Foundation, можна частково пояснити нещодавнім запровадженням Maker DAO нижчих комісій на позики (з 1 березня).

Обсяг торгів MKR зріс щонайменше на 200% після цієї події. Ці зміни підвищили інтерес до кредитних пропозицій Maker, що позитивно позначилося на MKR. Наразі Maker торгується на рівні $970 із щоденним прибутком майже 10%.

Біткоїн (BTC)

Перша криптовалюта зазнала різкої корекції у відповідь на новини про те, що банк Silvergate Bank, дружній до цифрових активів, може вийти з бізнесу через проблеми з ліквідністю. Ситуація викликала паніку на крипторинці: Біткоїн (BTC) втратив близько $1200 за годину, також було зафіксовано локальний рекорд кількості ліквідованих біткоін-лонгів.

Наслідки призвели до того, що аналітики назвали ситуацію із Silvergate «короткостроковим убивцею настроїв Біткоїна».

Незважаючи на ведмежі настрої, Біткоїн демонструє ранні ознаки своєї здатності вирішувати традиційні вади фінансового сектора, такі як інфляція. Рівень інфляції BTC у 1,7% зараз утричі нижчий, ніж у долара США.

Біткоїн залишається активом, за яким обов’язково потрібно стежити, адже рух ціни BTC завжди впливав на загальний настрій ринку. Крім того, вартість Біткоїна залишається головним предметом боротьби між биками та ведмедями. Криптовалюта зараз переходить з рук в руки за ціною $22 443. На тижневому графіку BTC впав майже на 4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 95% власників цього AI-токену отримують прибуток: Що в ньому особливого?

google news