close-btn

Найкращі книги з інвестування від професіоналів фінансової галузі

Кращі книги з інвестування від поважних спеціалістів галузі, а також посібники для початківців, які допоможуть вам зробити перші кроки в інвустуванні

Середня 10-річна прибутковість фондового ринку за останні 140 років становить близько 9%. Ось чому важливо не лише мати надійний інвестиційний портфель, а й правильно ним керувати. Читання хорошої книги з інвестування може допомогти вам зробити перші фінансові кроки у цьому напрямку.

Книги з цієї вибірки добре підходять для інвесторів всіх рівнів кваліфікації. Тим не менш, вони особливо корисні, якщо ви тільки починаєте. Вони навчать вас усім прийомам від успішних інвесторів, а також вкажуть на підводні камені, яких слід уникати. На той час, коли ви закінчите читати деякі з них, ви будете більш ніж готові вкласти свою першу гривню.

Незалежно від того, чи є ви професіоналом у галузі фінансів, які прагне покращити свою гру, або інвестором-аматором, який надає перевагу більш практичному підходу до своїх інвестицій, вашій увазі наш список бестселерів.

«Метод Пітера Лінча: стратегія та тактика індивідуального інвестора»
Пітер Лінч

Ця книга належить перу одного з найуспішніших фінансових менеджерів у світі. Пітер Лінч не пропонує чарівних формул та рецептів «як стати мільйонером». Його ідея проста: нескладні прийоми оцінки дозволяють навіть інвестору-початківцю стати експертом і приймати рішення не гірше за професіоналів з Уолл-стріт.

«Випадкова прогулянка Уолл-стріт»
Бертон Дж. Малкієл

Книга Бертона Дж. Малкіела, продана тиражем понад 1,5 мільйона примірників, продовжує залишатися в топі списків читання для інвесторів — і на те вагомі причини. У 12-му виданні ця книга є серйозним посібником з інвестування, що охоплює такі теми, як акції та облігації, поведінкові фінанси і навіть матеріальні активи, такі як дорогоцінні метали.

У нещодавнє оновлення книги видавці додали розділи на сучасні теми. Таким чином ви також більше дізнаєтеся про криптовалюти, автоматичних фінансових консультантів та факторне інвестування.

Книга охоплює широке коло питань, але не читається як енциклопедія. Вона цікава. Це все одно, що відвідувати заняття в коледжі зі знаючим та дружелюбним професором, ким Малкієл і є — почесним професором економіки Прінстонського університету. Він також написав «Від Уолл-стріт до Великої китайської стіни», «Посібник з інвестування у випадковому блуканні» та «Десять головних правил для інвестора-початківця».

«Думай як мільярдер. Все, що слід знати про успіх, нерухомість і життя взагалі»
Дональд Трамп

Самовпевненість і тверда переконаність у правоті кожного висловлювання характеризують авторський стиль Дональда Трампа, але на них з усмішкою заплющуєш очі, знаючи — зараз знову натрапиш на щось глибоко філософське:

«Бути багатим — не значить перебувати у стані ледарства. Зрештою, час дорожчий за гроші, тому що, втративши кошти, ви завжди можете знову почати сходження до багатства. Але якщо у вас не залишилося часу, ніякий новий старт неможливий».

«Мій сусід — мільйонер. Чому працюють одні, а багатіють інші?»
Вільям Д. Данко, Томас Дж. Стенлі

Щоб дізнатися про секрет збагачення, автори книги об’їздили майже всю Америку, опитавши понад 500 мільйонерів і понад 11 000 респондентів з високими доходами. Це дослідження почалося понад 20 років тому, але принципи фінансового процвітання досі працюють. Якщо вам цікаво, як звичайнісінькі люди стають багатіями – ця книга для вас.

«Як купувати дешево та продавати дорого. Посібник для розумного інвестора»
Ерік Найман

Ця книга про те, як заробити гроші на фондовому ринку, як продати 20 доларів за чотири сотні, як подвоїти шанси на успіх, просто змінивши свою первісну думку, як не піддатися тиску натовпу чи чужій точці зору, як убезпечити сім’ю та забезпечити собі заможну старість.

«Дозволь собі бути багатим. Корейські секрети фінансового благополуччя»
Союн Лі

Бути багатим, не жертвуючи теперешнім заради майбутнього, — саме цьому навчає книга Лі Союн та Хон Чуен. Її автор, журналістка із Сеула, освоює «практику володіння», керуючись порадами корейського експерта Союн Лі. Вона пояснює, що економити все життя в надії на заможну старість безглуздо. Це шлях у нікуди. Благополуччя приходить до тих, хто по-особливому ставиться до покупок, фінансових вкладень, кар’єрного зростання та інших факторів набуття багатства.

«Математика на мільйон доларів: як цифри можуть зробити вас багатим (або бідним)
Х’ю Баркер»

Це кумедний і безцінний посібник з простих і дивовижних математичних стратегій, які можуть зробити вас багатими. Вивчіть методи зростання ваших повсякденних вкладень, а також поширені помилки, яких слід уникати. Відкрийте для себе навички, які дають додаткову перевагу при інвестуванні та азартних іграх. І дізнайтеся, чому ми часто неправильно розуміємо ймовірність та статистику з тривожними фінансовими витратами.

«Коли геній зазнає поразки. Зліт і падіння компанії Long-Term Capital Management, або Як один невеликий банк створив дірку в трильйон доларів»
Роджер Ловенстайн

Разом із «Покером брехунів» Майкла Льюїса, ця книга складає своєрідну дилогію. Одні знайдуть у ній документальну історію зльоту та падіння компанії LTCM, опис та аналіз її діяльності. Перед нами захоплююча розповідь про спробу групи вчених та нобелівських лауреатів застосувати закон великих чисел на ринку облігацій, але водночас притча про людські пристрасті та вади. Книжка призначена для широкого кола читачів.

«Маленька книга про інвестиції зі здоровим глуздом»
Джон Богл

У цьому практичному посібнику Джон Богл пояснює, як змусити індексне інвестування працювати на вас. І він знає, про що говорить — Богл створив перший у світі індексний взаємний фонд і є засновником Vanguard Group. Однак цей посібник не рясніє технічними і важкими для розуміння поняттями. Богл пише простою мовою, щоб зрозуміти його міг навіть інвестор-початківець. Більшість із нас хочуть забезпечити собі фінансову стабільність у почесному віці. Але ми не хочемо годинами читати фінансові звіти. Путівник Богла робить це можливим.

На щастя, є багато книг, які допоможуть у нашій інвестиційній освіті. І вони підходять до теми інвестування з різних боків. Є книги з теорії, книги з практики та книги з мислення. Усі вони принесуть користь інвесторам. Правду кажучи, книг багато не буває!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 відмінних книг на літо за рекомендацією Білла Гейтса

За матеріалами t.me/invbooks

google news