close-btn

Прощайте, паперові візитки: 5 цифрових альтернатив повідомити партнерам свої контакти

Більшість фахівців відмовляються від паперових візитних карток на користь цифрових рішень. Розглянемо найпопулярніші з них

https://www.nouhachjournal.net/

Паперові візитки — чудовий традиційний спосіб підтримувати зв’язок із потенційними клієнтами та партнерами. Але в наш час сучасних технологій вони досить старомодні й не такі ефективні, як раніше.

До появи LinkedIn та смартфонів візитні картки були єдиним способом обміну інформацією на нетворкінгу. Крім практичного призначення візитка також дозволяє продемонструвати свій стиль — від шрифту до паперу.

Хоча візитні картки, як і раніше, можуть виконувати свої функції, в даний час існує безліч цифрових варіантів для збереження контактів і презентації вашого бренду. Ми розглянемо кілька цифрових альтернатив візитним карткам та способи їхнього оптимального використання.

Візитні картки NFC

Відмінна альтернатива традиційній візитній картці — NFC-картка. NFC більш відома як технологія бездротової передачі даних малого радіусу дії («зв’язок у близькому полі»), яка дозволяє смартфону обмінюватися даними з предметами, оснащеними чіпом NFC. Наприклад, із візиткою у вигляді кільця з чіпом. Ви просто підносите візитну картку до будь-якого смартфона з підтримкою NFC, і власник телефону відразу отримує всі ваші дані.

USB-накопичувачі

На світі чимало людей, яким завжди потрібна флешка, але вони не можуть її знайти. Вирішенням цієї проблеми можуть стати фірмові USB-накопичувачі. Найпрекрасніше в них те, що ви можете маркувати їх зовні, а також додавати на носій безліч інформації про свою компанію — у вигляді відео, галереї зображень або просто PDF-файлу, який пояснює чим ви займаєтеся. Роздавати свої фірмові флешки можна на будь-якій конференції чи презентації.

LinkedIn

Достатньо кількох кліків, щоб знайти керівника в LinkedIn і додати його до своєї мережі. Минули часи, коли ви шукали візитну картку людини, яку зустріли на конференції шість місяців тому. Все, що вам потрібно, це ім’я, назва компанії та LinkedIn. LinkedIn – це цифрова картотека візиток.

Інтерактивні відеовізитки

Зніміть короткий 10-секундний відеокліп про вашу компанію та її ключові відмінності та додайте інтерактивні кнопки, які ведуть на вашу контактну інформацію. Якщо у вас і вашого співрозмовника є iPhone, ви можете просто транслювати відео або завантажити відеофайл на невелику портативну картку пам’яті. У наші дні вони бувають всіх форм і розмірів і навіть можуть виглядати як старомодна візитівка.

QR-картка

Візитна картка в багатьох випадках є першим відчутним враженням про ваш бізнес, і вона набагато особистіша, ніж електронний лист або запрошення в LinkedIn. Крім того, креативні та візитні картки, що виділяються, запам’ятовуються краще і ними діляться все більше і більше людей, продовжуючи просувати ваш бізнес і бренд. Також візитні картки є фізичним нагадуванням про вас, тому що у нас набагато більше шансів зберегти щось матеріальне. І, щоб зі звичного, лампового та всім знайомого аксесуара зробити більш функціональний та сучасний інструмент комунікацій та нетворкінгу, достатньо доповнити паперову карту QR-кодом. Скануєш QR-код і візитка додається до контактів.

Візитні картки, які колись були повсюдним способом обміну даними, швидше за все, поступляться місцем безпаперовим замінникам. До них відносяться пластикові картки, надруковані з додаванням QR-кодів, або вбудовані NFC-чіпи, які передають інформацію безпосередньо на мобільні пристрої. А головний технічний директор Boingo Wireless Inc. між великим і вказівним пальцями взагалі імплантував чіп, на якому зберігається вся його контактна інформація.

Людям подобаються цифрові візитні картки, бо вони:

  • Безконтактні
  • Екологічні — 88% паперових карток викидаються протягом тижня
  • Легко оновлювані
  • Дозволяють налаштувати автоматичне оцифрування інформації

Однак багато експертів рекомендують носити з собою додаткові паперові візитки на той випадок, якщо у вас виникнуть технічні проблеми або ви плануєте вести бізнес в Японії. Справа в тому, що Японія за своєю суттю є країною ритуалів, взаємоповаги та етикету. Щоразу, коли японці зустрічаються вперше, особливо в діловій обстановці, вони вручають візитні картки за звичаєм, відомим як мейсі коукан (名刺交換):

  1. Першим роздає візитівки найвища за посадою людина.
  2. Візитки потрібно давати та брати двома руками.
  3. Картки мають бути передані одержувачу лицьовою стороною донизу.
  4. Візитки повинні залишатися на очах до кінця взаємодії.

Візитна картка є показником вашого соціального та ділового статусу і, отже, рівня поваги, якою ви користуєтесь. До речі, якщо вам подобаються фізичні візитки, зверніть увагу на можливість надрукувати їх на біорозкладному еко-папері, виготовленому з вживаних і промислових паперових відходів, до якого додано насіння. У такий спосіб, навіть у світі сучасних цифрових технологій, ви залишитеся у тренді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке платежі між рахунками A2A: різновиди та переваги

google news