close-btn

Найзалежніші від готівки країни світу

У деяких країнах, як і раніше, пануює готівка, незважаючи на введення багатьох цифрових способів оплати

https://www.airfarewatchdog.com/

Цифрові гроші, також відомі як електронна валюта, є видом грошей, який доступний тільки в цифровій формі. Цифрова валюта має ті самі властивості, що й фізичні гроші, але дозволяє здійснювати миттєві транзакції. Визнання цифрової валюти прискорюється використанням численних платіжних рішень у різних частинах світу. У 2014 році на планеті було здійснено понад 360 мільярдів безготівкових транзакцій. Однак у деяких країнах, як і раніше, панують фізичні гроші, незважаючи на введення множини цифрових способів оплати.

Представлене Merchant Machine дослідження вивчало пов’язані статистичні дані, такі як відсоток населення країни, який не має доступу до банківських послуг (що не має банківського рахунку), відсоток користувачів Інтернету та кількість банкоматів на 1000 дорослих. Результати показали цікаве поєднання цифр, припускаючи, що причини любові країни до грошей лежать глибше, ніж самі ці показники.

Згідно з недавнім дослідженням, Румунія в даний час є найзалежнішою від готівки країною у світі, де 78% транзакцій здійснюються з використанням банкнот та монет. У Румунії 64% населення користуються Інтернетом, але лише 42% дорослих мають банківський рахунок. Країна пропонує близько 64 банкоматів на 1000 дорослих. Ці цифри вказують на обмеження інших способів оплати, для яких потрібен банківський рахунок, але все ж таки показують, що багато людей, які можуть використовувати картки або електронні платежі, вибирають готівку.

У Болгарії, де 63% транзакцій здійснюються готівкою, картина зовсім інша: лише 28% населення не користуються банківськими послугами, а на 1000 дорослих припадає 94 банкомати. В Україні відносно невелика кількість людей, які не користуються послугами банків (37 відсотків), та 96 банкоматів на 1000 осіб.

У Перу найбільша відносна кількість банкоматів — 127, при цьому 57 відсотків населення немає банківських рахунків. Співвідношення способів оплати в точках продажу складає 44% готівки, 27% кредитних карток, 17% дебетових карток та 12% — цифрові/мобільні гаманці. Низька кількість електронних платежів, ймовірно, пов’язана з кількістю людей, які не мають банківських рахунків, а також з тим, що близько 30% споживачів не мають мобільних пристроїв. У звіті Worldpay Global Payments також зазначається, що багато людей з підозрою ставляться до введення особистих даних на веб-сторінках, незалежно від провайдера.

У Японії також віддають перевагу готівці: 59 відсотків платежів у точках продажу припадає на готівку, 30 відсотків на кредитні картки та 3 відсотки на дебетові. І це незважаючи на прагнення заохотити людей до безготівкових варіантів, таких як платежі за допомогою QR-коду.

Якою б не була причина, через яку країна чи людина вибирає готівку, дослідження наголошує на важливості забезпечення рівного доступу до них для всіх без таких бар’єрів, як відсутність банкоматів або висока плата за їх використання. Ця потреба все більш очевидна, і країни роблять кроки щодо покращення доступу до готівкових грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що для США та світу означатиме глобальне впровадження цифрового долара

google news