close-btn

Amazon відкриє дисконтні магазини для збуту непроданих товарів

Залишки складських запасів будуть пропонуватися зі значними знижками

Фото: shutterstock.com

У компанії Amazon вивчають ідею відкриття дисконтних магазинів або торгових точок для роздрібного збуту непроданої на сайті електротехніки та товарів для будинку з великими знижками. Як повідомляє Bloomberg, товари будуть надходити із запасів на складах компанії та будуть виставлені на продаж або на торгових площах постійних магазинів, або в невеликих торгових точках на території різних ТЦ.

Асортимент буде складатися в основному з малогабаритних предметів, які не займають багато місця, таких як товари для дому, іграшки, кухонне приладдя, невеликі електроприлади. Однак продаж одягу за зниженими цінами — в плани не входить.

В опублікованому звіті про стан справ в компанії за 2019 рік детально говориться про те, як Amazon утилізує мільйони одиниць непроданого товару, від телевізорів до підгузників. Пізніше представники Amazon заявили про наміри в майбутньому жертвувати непродані речі на благодійність. Однак тепер у компанії вирішили відмовитися від цих планів; реалізації ідеї нібито перешкоджає пандемія.

Варто відзначити, що на поточний момент маркетплейс вже досить широко представлений в сегменті офлайн торгових точок: більше 500 магазинів Whole Foods, 96 магазинів Amazon Fresh та Amazon Go, а також сім “мобільних” торгових точок на території декількох ТРЦ. Експерти вважають, що такі плани компанії можуть виявитися вельми успішними, оскільки в періоди масових розпродажів до вуличних магазинах стікаються тисячі потенційних покупців.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Представники німецької мережі супермаркетів Lidl оголосили на цьому тижні про запуск в Німеччині сервісу мобільних платежів Lidl Pay. На відміну від подібних сервісів компанії в Іспанії та Польщі, де для оплати рахунків використовується кредитна карта, німецький сервіс буде списувати кошти безпосередньо з поточного рахунку клієнта через прямий дебетовий канал SEPA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акції компаній Microsoft, Amazon та Nvidia демонструють рекордне зростання

За матеріалами сайту engadget.com

google news