close-btn

Євросоюз захлеснула хвиля безробіття після пандемії: випущена серія облігацій

Рішення про позачергову емісію цінних паперів було прийнято у зв’язку з нестачею коштів, необхідних для фінансування європейської програми соцзахисту SURE

Євросоюз

Європейський союз випустив на цьому тижні серію бондів, які повинні забезпечити основну частину фінансування програми боротьби з безробіттям SURE. Це треба було зробити у зв’язку з тим, що в останні тижні прибутковість європейських боргових паперів продовжує триматися на критично низькому рівні. За повідомленням інформслужби Refinitiv IFR, випущені цінні папери мають термін погашення 8 та 25 років, а приблизний обсяг коштів, які отримає Євросоюз від їх емісії, оцінюється в 14 млрд євро.

У свою чергу, обсяг фінансування програми соцзахисту SURE в другому кварталі становить 19 млрд євро. Крістоф Рігер, керівник відділу процентних ставок та кредитних досліджень Commerzbank, охарактеризував момент для випуску облігацій як “вельми непростий”. Це пов’язано зі спекуляціями щодо того, чи сповільнить ЄЦБ темпи скупки облігацій в рамках надзвичайної програми.

Також серед інвесторів виникли побоювання у зв’язку з останніми рішеннями уряду Італії. Ряд запланованих Римом економічних реформ на початку тижня спровокував активний розпродаж європейських держбондів. Програма SURE, яка є частиною економічних стимулів Євросоюзу для відновлення економіки після пандемії, передбачає виплати певним категоріям громадян країн-членів ЄС з метою подолання безробіття.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Євросоюз обмежить доступ на свій ринок для компаній з прихованою держпідтримкою. Європейська Комісія (ЄК) представила законопроєкт, основною метою якого є введення бар’єрів та обмежень для входу на європейський ринок закордонних компаній, які підтримуються урядами. Читати далі…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Євросоюзі планують почати видавати COVID-паспорти вже на початку червня

За матеріалами сайту investing.com

google news