close-btn

Де зберігати заощадження: відповідь НБУ

Національний банк України попереджає про ризики, пов’язані з криптовалютою, радячи виявляти обережність та вивчаючи альтернативні варіанти інвестування, такі як депозити та державні облігації

Валюта

Фото: pexels.com

Національний банк України нещодавно випустив попередження про ризики, пов’язані з криптовалютою як варіантом інвестування. Катерина Рожкова, перший заступник голови НБУ, наголосила що хоча українці мають різні способи інвестувати свої заощадження, криптовалюта виділяється як особливо ризикований вибір.

За словами Рожкової, НБУ не визнає криптовалюту платіжним засобом та радить людям бути обережними. Натомість вона запропонувала розглянути альтернативні варіанти інвестування, такі як депозити, державні облігації та військові облігації. Для тих, хто зацікавлений у купівлі валюти, її можна розмістити на депозиті, проте варто враховувати місячний ліміт у розмірі 100 000 гривень.

Рожкова підкреслила різницю між криптовалютою та традиційними формами грошей. Криптовалюти вважаються окремими активами зі своїм набором показників. Тому для тих, хто вирішить використовувати або інвестувати в криптовалюту, дуже важливо розуміти та усвідомлювати ризики, пов’язані з цим.

Для повноти картини рекомендуємо прочитати таку статтю: Нове рішення НБУ щодо посилення безпеки платежів: що це означає для фінансових організацій.

Заступник голови НБУ також звернув увагу на глобальні побоювання навколо криптовалюти. Вона вказала на випадки у Сполучених Штатах, коли криптовалюти, ймовірно забезпечені фізичними доларами, не мали такої підтримки, що призводило до значної волатильності ринку. Ці інциденти є нагадуванням про ризики, властиві ринку криптовалют.

Підсумок

Національний банк України радить виявляти обережність, коли йдеться про криптовалюту як варіант інвестування. Українцям рекомендується підходити до нього обережно, визнаючи, що це ненадійний засіб платежу. Зосередивши увагу на більш усталених інвестиційних напрямках, таких як депозити, державні та військові облігації, люди можуть пом’якшити невизначеність, пов’язану з криптовалютами. У постійно змінюваному фінансовому ландшафті залишатися в курсі та приймати обґрунтовані інвестиційні рішення – це найважливіше у збереженні заощаджень.

Інші статті на цю тему:

За матеріалами ефіру “Ми – Україна”

google news