close-btn

Інженери Tesla створили унікальний чіп для навчання ШІ-алгоритмів

В майбутньому інноваційні ШІ-моделі будуть допомагати бортовому комп’ютеру автомобіля швидко приймати потрібні рішення відповідно до дорожньої ситуації

Директор відділу забезпечення Tesla Ганеш Венкатараманан

На цьому тижні компанія Tesla представила новітній мікропроцесор, призначений для систем навчання мереж штучного інтелекту в великих центрах обробки даних. Чіп D1, що входить до складу суперкомп’ютера Tesla Dojo, був створений за 7-нанометровим виробничим процесом з обчислювальною потужністю 362 терафлопс.

За словами представника компанії, Tesla буде поміщати 25 таких чіпів в одну «тестову пластину», а 120 таких апаратних пластин будуть об’єднуватися в єдину систему, обчислювальна потужність якої може перевищити 1 ексафлопс.

«Дуже скоро ми почнемо збирати перші такі серверні системи», – заявив директор відділу забезпечення Tesla Ганеш Венкатараманан.

Він також додав, що дана технологія дозволить автовиробникові запустити найшвидший у світі комп’ютер з навчання моделей штучного інтелекту. Такий процес, як правило, вимагає великої обчислювальної роботи.

Суперкомп’ютер допоможе компанії створити ефективну модель розпізнавання різних предметів у відеопотоках, що транслюються встановленими в салоні автомобіля камерами. В майбутньому ШІ-моделі будуть допомагати бортовому комп’ютеру швидко приймати потрібні рішення у відповідь на поточну дорожню ситуацію.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Компанія Ілона Маска Tesla представила квартальний звіт про прибуток за період з квітня по червень 2021 року. Вперше в історії було зафіксовано чистий прибуток більш $1 млрд. Виручка автовиробника склала $11,96 млрд, у той час, як, згідно з прогнозами аналітичного центру Refinitiv, очікувалося не більше $11,3 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ШІ-алгоритм вперше перевершив людину в розпізнаванні візуальних образів

За матеріалами сайту cnbc.com

google news