close-btn

Кабмін продовжив карантин в Україні і встановив нові карантинні норми

На всій території країни встановлюється “зелений” рівень епідемічної небезпеки

Учора, 16 червня, Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 31 серпня 2021 року і встановив нові карантинні обмеження.

Повідомляється, що на всій території країни встановлюється “зелений” рівень епідемічної небезпеки, при якому зберігається масковий режим в громадському транспорті та під час масових заходів. Дозволяється робота закладів громадського харчування, розважальних закладів (нічних клубів), кінотеатрів та залів інших сфер культури, проведення інших масових заходів за умови дотримання маскового режиму.

При цьому дотримання масочного режиму на масових заходах є необов’язковим, якщо у всіх учасників і організаторів є негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тестування на антиген, проведеного не більше ніж за 72 години до проведення заходу, або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ в перелік дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

При “зеленому” рівні епідемічної небезпеки в Україні перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України або іноземців з видом на проживання. Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати КПВВ. Тобто тепер, після повернення з-за кордону, українцям не потрібно встановлювати додаток “Вдома”.

Для іноземців завжди обов’язково потрібно мати страховий поліс на випадок захворювання COVID-19, а також на вибір: негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тестування на антиген, проведеного не більше ніж за 72 години до перетину кордону, або документ, підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Раніше Кабінет міністрів послабив умови входження регіону до “зеленого” рівня епідемічної небезпеки, а також послабив обмеження для роботи закладів харчування і проведення масових заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названо сфери, які найбільше постраждали від весняного карантину

За матеріалами Міністерства охорони здоров’я

google news