close-btn

Які доларові купюри перестали приймати обмінники: що робити користувачам

Українські обмінники припинили прийом застарілих доларових банкнот, випущених до 1996 року, через труднощі з ідентефікацією справжніх банкнот від підробок

Доллары

Долари. Фото: pixabay.com

Українські обмінники більше не беруть деякі застарілі доларові купюри.

Проблема полягає у банкнотах, випущених до 1996 року, у яких відсутні оновлені функції захисту. Їх запровадили у пізніших доларових купюрах.

Хоча НБУ, як і раніше, вважає старі банкноти дійсними (дійсними є долари будь-якого року випуску – з 1914-го), деякі обмінні пункти неохоче приймають їх, особливо якщо банкнота пошкоджена або зношена.

Рішення проблеми

У таких випадках банки можуть стягувати комісію або пропонувати надіслати банкноти для обміну в іноземний банк-кореспондент за додаткову плату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Raiffeisen Bank офіційно припинив обслуговування російських банків: для кого зробили виняток

Також це можна зробити через термінал. Якщо людина не має пластикової валютної картки, необхідно зробити віртуальну Digital карту. НЕ інтернет-картку, це важливо! Потім переказати на неї гроші.

Загальні рекомендації

Українцям порадили звертати увагу на рік випуску при купівлі доларів. НБУ рекомендував уникати банкнот, випущених до 1996 року. Таким чином, у вас не буде проблем з обміном у майбутньому.

Варто зазначити, що поки що не існує нормативних актів чи законів, що обмежують можливість обміну старих банкнот. Діяльність касирів регулюється як Національним банком України, так і внутрішніми нормативними актами окремих банків.

Підсумок

Таким чином, клієнти повинні завжди перевіряти купюри у своєму банку чи обмінному пункті. Краще одразу розв’язувати проблему, ніж намагатися обміняти будь-яку проблемну валюту, особливо якщо це стара банкнота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Слідом за Raiffeisen: OTP Bank визнано міжнародним спонсором війни

Credit Suisse планують продати після поглинання UBS: подробиці

Власник колишнього Альфа-банку виходить з російських активів: подробиці

google news