close-btn

Кожна четверта українська компанія у 2021 році працює у збиток – Держстат

Найбільш збитковими підприємствами стали ті, що працюють у сфері готельного та ресторанного бізнесу

Понад 25% підприємств із сегментів великого та середнього бізнесу в Україні протягом першого півріччя 2021 року були збитковими. Про це йдеться у звіті Державної служби статистики. Сумарний збиток юросіб за вказаний період склав 76,8 млрд грн.

Найбільш збитковими підприємствами стали ті, що представляють сферу готельного бізнесу та гастрономії (55,3% від загальної кількості в даному сегменті ринку), мистецтва, спорту, розваг і відпочинку (53,3%), транспортної, поштової та кур’єрської діяльності (44, 8%). При цьому сукупний прибуток інших компаній за перші шість місяців склав 461,7 млрд грн, що на 76% перевищує показник за 2020 рік.

Споживча інфляція в Україні за період травня в річному обчисленні склала 9,5%. З січня по травень інфляція фіксувалася на рівні 6,1%. При цьому інфляційні очікування Нацбанку на період з жовтня по грудень значно нижче поточного рівня.

Раніше ми писали про те, що більшість найбільш прибуткових вітчизняних компаній є представниками сировинного сектора з низькою доданою вартістю. Про це свідчать результати дослідження R&D-центру YouControl. Близько 55% сумарної виручки українських підприємств припадають всього на тисячу компаній.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Кабмін затвердив законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо оплати праці. Документ серед іншого передбачає новий механізм розрахунку мінімальної заробітної плати. Законодавці пропонують збільшити розмір “мінімалки”, з якої тепер виключені окремі доплати, премії та інші додаткові виплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Успішний бізнес»: ПриватБанк знизив комісію для учасників програми «Фінансовий лізинг»

За матеріалами сайту ukrstat.gov.ua

google news