close-btn

Ліміт на використання: Instagram введе обмеження для неповнолітніх

Facebook також захистить користувачів від шкідливого контенту

nytimes.com

У керівництві Facebook спробують підвищити репутацію компанії після публікації викривальних матеріалів своєї колишньої співробітниці Френсіс Хауген. Соцмережі починають впроваджувати механізми, покликані зменшити потенційну шкоду психіці неповнолітніх користувачів від тривалого використання сервісів. Днями віцепрезидент Facebook з глобальних питань Нік Клегг пообіцяв, що Instagram зовсім скоро представить нову функцію під назвою «Зроби перерву».

Вона допоможе користувачам обмежувати протягом дня час знаходження в соцмережі. Експерти впевнені, що такий функціонал здатний значно зменшити залежність від Instagram і запобігти проявам у неповнолітніх неадекватної поведінки. Схожа функція готується і для соцмережі Facebook. Клегг заявив, що платформа зробить все можливе, щоб захистити користувачів від контенту, який «не сприяє їхньому психічному благополуччю».

З цією метою розробники компанії внесуть низку змін в пошукові алгоритми соцмереж. Нагадаємо, в ході публічного обговорення в Конгресі США Хауген закликала внести поправки в Закон про порядність у засобах комунікацій, що, на її думку, має посилити відповідальність Facebook за той контент, який алгоритми соцмережі підбирають у відповідь на запит користувача.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Співробітники компанії залишають свої робочі місця на знак протесту проти політики керівництва. Колишній менеджер по продуктах соцмережі Френсіс Хауген виступила з публічною критикою Facebook. Вона займала свою посаду в компанії з 2019 року. До моменту свого звільнення навесні цього року їй вдалося скопіювати тисячі сторінок документів для службового користування, серед яких були й результати соціологічних та медичних досліджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керувати автомобілем за допомогою iPhone: Apple почала розробку нового функціоналу

За матеріалами сайту engadget.com

google news