close-btn

Мінфін продав на аукціоні чергову серію ОВДП: названо суму залучених коштів

Ставки розміщення облігацій були підвищені через збільшення Національним банком облікової ставки з 6,5% до 7,5%

Минфин разместил ОВГЗ с более высокой ставкой | The Page

Фото: thepage.ua

1 червня Міністерство фінансів України виставило на продаж серію облігацій внутрішньої держпозики. В результаті здійсненої операції купівлі-продажу в бюджет країни було залучено 15,86 млрд грн, при цьому прибутковість цінних паперів знизилася або залишилася без змін. Про це повідомляється на офіційному сайті Мінфіну.

Згідно з опублікованим звітом, фінрегулятор запропонував п’ять випусків держоблігацій в національній валюті і два – в іноземній. Термін обігу та ставки гривневих ОВДП, від продажу яких держава отримала 6,012 млрд грн, були наступними:

3 місяці за ставкою 8,42% (- 6 бп)
1 рік за ставкою 11,2%
1,5 року – 11,3%
2 роки – 12,04% (- 1 бп)
3 роки – 12,3%.

У свою чергу, ОВДП в інвалюті з терміном погашення один рік були запропоновані на аукціоні з прибутковістю 3,7%, а дворічні – 3,9%. Два випуски цінних паперів в доларах були продані за $359 млн. Нагадаємо, попередня пропозиція держоблігацій від Мінфіну відбулася 25 травня. В ході торгів на аукціоні вдалося залучити 5,961 млрд грн.

Міністерство фінансів істотно підвищило ставки розміщення облігацій внутрішньої державної позики на перших аукціонах після підвищення Національним банком облікової ставки з 6,5% до 7,5%.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Приватбанк у перспективі може бути приватизований, і для цього розглядаються варіанти розділення цього банку. “Приватбанк потенційно – так, ми готові говорити про приватизацію. Але треба розуміти, що обтяження, пов`язані з попередніми власниками, і можливі судові позови не дають можливості знайти серйозного інституційного інвестора в цю установу. Тому розглядаються варіанти можливого розділення…”

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін назвав найприбутковіший державний банк

За матеріалами сайту mof.gov.ua

google news