close-btn

Morgan Stanley пророкує обвал американської економіки: деталі

Чи відбудеться обвал американської економіки? Morgan Stanley прогнозує падіння індексу S&P 500 на 10% до кінця цього року. За словами Майка Вілсона, головного інвестиційного директора Morgan Stanley, індекс широкого ринку S&P 500 може впасти до 3 900 пунктів до кінця року.

Shares are falling

Фото: motionarray.com

Акції США зіткнулися з серйозною проблемою, яка може спровокувати різке падіння в найближчому майбутньому.

Майкл Вілсон з Morgan Stanley, вважає, що індекс S&P 500 перебуває під загрозою короткострокового падіння. Він прогнозує, що індекс закінчить цей рік на позначці 3 900. Це приблизно на 10% нижче ціни закриття в п’ятницю. Однак після він підніметься до 4 200 у другому кварталі наступного року.

Він очікує, що прогноз прибутку на акцію буде нижчим, ніж консенсус-прогноз. Вілсон заявив, що для компаній, що входять у розрахунок індексу S&P 500, цей показник становитиме $185, порівняно із середнім прогнозом у $220.

«Ми вважаємо, що ризики серйозної корекції зараз як ніколи високі», зазначив експерт Morgan Stanley.

Він також зазначив, що вартісні акції, найімовірніше, покажуть кращі результати, ніж акції що зростають, оскільки інвестори переорієнтуються на оборонні сектори.

Вілсон також згадав інші проблеми, такі як зниження ліквідності через рекордний обсяг емісії казначейських зобов’язань і скорочення фіскальної підтримки.

Однак так думають не тільки в Morgan Stanley. Стратеги Deutsche Bank AG, включно з Парага Тхатте, заявили, що невелике зниження S&P 500 на 3%-5% вже назріло.

Контекст

Індекс S&P 500 є барометром американської економіки.

У червні Раян Детрік, головний ринковий стратег американської консалтингової компанії Carson Group, заявив, що американський індекс S&P 500 може продовжити своє ралі та досягти нового історичного максимуму до кінця року.

Детрік вважає, що ринок має значний потенціал для зростання. Він пояснив, що стабільний рівень споживчих витрат, зниження інфляції та закінчення циклу посилення грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи сприятимуть зростанню S&P 500.

4 січня 2022 року індекс S&P 500 досяг історичного максимуму в 4 818,62 пункту. Однак після цього на фондовому ринку США почалася тривала корекція. Вона була викликана вищою, ніж очікувалося, інфляцією й початком підвищення відсоткових ставок Федеральною резервною системою США.

Загалом за 2022 рік індекс втратив понад 20%. З початку 2023 року базовий індекс зріс на 13,25% до 4 348,32 пункту.

Водночас очікується, що до кінця вересня уряд США позичить $1 трлн. Це може мати хвильовий вплив на економіку. Можливі наслідки включають вищі відсоткові ставки, брак готівки у фінансовій системі й падіння на фондовому ринку. Досліджуйте цю тему більш детально тут: Що чекає на економіку США у зв’язку з новим держборгом?

Інші статті на цю тему:

google news