close-btn

Нове призначення: НБУ представив директора департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку

НБУ прагне сприяти здоровій конкуренції, щоб споживачі могли отримувати зручні і якісні платіжні послуги

Фото: facebook.com

В ході проведення конкурсу на відкриту вакансію директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ, в понеділок, 28 грудня було призначено Андрія Поддєрьогіна. У коло обов’язків новообраного голови департаменту входитимуть наступні повноваження:

  • визначення політики регулятора у сфері регулювання діяльності платіжних систем та систем розрахунків і безготівкових розрахунків;
  • розвиток НПС “ПРОСТІР” та системи віддаленої ідентифікації BankID НБУ;
  • здійснення нагляду (оверсайту) за платіжними системами з урахуванням міжнародних стандартів;
  • методологічне забезпечення питань регулювання розрахунків, створення і діяльності платіжних систем в Україні;
  • сприяння розвитку інноваційних платіжних інструментів та сервісів та популяризація безготівкових розрахунків.

Департамент платіжних систем та інноваційного розвитку входить до блоку “Платіжні системи та грошовий обіг”, керівництво яким за вертикаллю підпорядкування здійснює заступник Голови Національного банку Олексій Шабан. За словами Олексія Шабана, головними завданнями для Андрія Поддєрьогіна на новій посаді стануть створення умов для впровадження в Україні відкритого банкінгу та перехід національних платіжних систем на сучасні стандарти.

“Ми маємо масштабні плани із трансформації платіжного ринку. Ми прагнемо сприяти здоровій конкуренції, щоб споживачі могли отримувати зручні та якісні платіжні послуги. Упевнений, що Андрій Поддєрьогін допоможе нам реалізувати довгоочікувані зміни та зробити платіжний ринок ще більш клієнтоорієнтованим і сфокусованим на цифрових рішеннях. Адже він має великий досвід роботи з платіжними системами та добре знайомий зі специфікою роботи ринку, а також гарно розуміє потреби споживачів, які безпосередньо користуються платіжними інструментами”, – зазначив заступник Голови Національного банку.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Національний банк прийняв комплекс антикризових заходів щодо підтримки банківського сектора та економіки на час введених обмежувальних заходів, в тому числі посиленого карантину, який настане в січні. Банкам рекомендовано реструктуризувати кредити позичальників, які піддавалися фінансовим труднощам через карантин і не можуть платити по кредитах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ скасував комісію при виплатах матеріальної допомоги на час посиленого карантину

За матеріалами сайту bank.gov.ua

google news