close-btn

Чому слід відмовитися від Viber: названо чотири основні причини

Колись популярний месенджер сьогодні морально застарів, а його опції можна зустріти й на інших, більш функціональних платформах

Не електронна пошта і телефон є сьогодні основними засобами зв’язку для більшості людей. Цю роль виконують месенджери та додатки. Якщо в країнах Заходу найбільш популярний WhatsUp, то на просторах СНД лідерство довгий час зберігалося за Viber.

Однак експерти у сфері комунікацій звертають увагу на те, що цей додаток не позбавлений ряду серйозних недоліків, що значно знижують його конкурентоспроможність. Нішовий портал itech.co.ua на цьому тижні опублікував матеріал, де перераховані чотири причини, за якими слід відмовитися від Viber.

Якість дзвінків

Як би нас запевняли розробники, але здійснювати дзвінки в месенджері складно через те, що абоненти часто просто не чують один одного. З’єднання обривається, а фрагменти мови співрозмовника можуть “прокручуватися” в прискореному темпі. Така проблема спостерігається і за кордоном.

Спам

Реклама в месенджері стає все більш настирливою. У компанії говорять, що намагаються фільтрувати вхідні повідомлення рекламодавців. Однак спам продовжує докучати користувачам.

Дизайн і швидкість роботи

Якщо тривалу відсутність зміни дизайну можна віднести скоріше до позитивних сторін, адже часті зміни викликають плутанину і в перший час погіршують взаємодію з користувачем, то швидкість роботи явно не сильна сторона месенджера. Додаток часто не встигає за натисканнями на екрані, що досить неприємно бачити у 2021 році.

Альтернативи

Сьогодні користувачам доступна велика кількість месенджерів, які більш привабливі, швидше і функціональніші, ніж Viber. Для прикладу, ми завжди наводимо Telegram, але сюди ще можна включити і Signal, який також прекрасно виконує свої функції і виглядає «свіжіще».

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Google офіційно представив свої смартфони серії Pixel 6-го покоління на базі мікрочіпа Tensor, розробленого інженерами компанії. Процесор створений по 5-нм техпроцесу. Чіп має трикластерну систему, що складається з двох високопродуктивних ядер Cortex-X1, двох середнього рівня Cortex-A76, а також чотирьох енергоефективних Cortex-A55.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook планує змінити назву, щоб зосередитися на метавсесвіті

За матеріалами сайту itech.co.ua

google news