close-btn

Творець антивірусу McAfee Джон Макафі знайдений мертвим

Причиною смерті, найімовірніше, стало самогубство

Фото: ITC.ua

Піонер антивірусного програмного забезпечення Джон Макафі був знайдений мертвим у своїй тюремній камері в Барселоні в середу, всього через кілька годин після того, як суд затвердив його екстрадицію в США, де він оголошений в розшук за кримінальними звинуваченнями, пов’язаними з податками.

Міністерство юстиції заявило, що причиною смерті 75-річного Макафі, найімовірніше, стало самогубство. Воно відбулося через кілька годин після того, як Національний суд Іспанії схвалив екстрадицію Макафі для пред’явлення звинувачень в США, які погрожували тюремним ув’язненням терміном до 30 років.

Незважаючи на те, що у нього було право оскаржити свою екстрадицію, яка все ще вимагала остаточного схвалення іспанського кабінету міністрів, адвокат Макафі Хав’єр Вільяльба заявив, що його підопічний не може перебувати під замком.

Після проблем з законом протягом десяти років Джон Макафі був заарештований в аеропорту Барселони в жовтні минулого року за звинуваченням в ухиленні від сплати податків, поданим судом штату Теннессі, і з тих пір перебував у в’язниці в очікуванні результатів слухань по його екстрадиції.

Макафі чинив запеклий опір поверненню в США, стверджуючи, що його екстрадиція була політично мотивованою і що йому доведеться провести залишок свого життя у в’язниці.

Ексцентричний технічний магнат, який продав всі свої акції однойменної компанії з виробництва антивірусного програмного забезпечення в 1990-х роках за $100 млн, був звинувачений федеральним судом Теннессі в ухиленні від сплати податків і умисній відмові подати податкові декларації на кошти, які він заробив від просування криптовалют. Але ці звинувачення були лише частиною юридичних проблем Макафі, які з’явились після десятиліть подорожей по світу і бунтарської поведінки (він хвалився в Твіттері про несплату прибуткового податку).

У березні 2021 року британсько-американському підприємцю було пред’явлено окреме звинувачення в шахрайстві з цінними паперами і відмиванні грошей після того, як він імовірно використовував свій аккаунт в Twitter для обману інвесторів на мільйони доларів.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Восени минулого року компанія-розробник антивірусу і ПО в області кібербезпеки McAfee подала заявку на первинне публічне розміщення своїх акцій (IPO). Тоді повідомлялося, що компанія може залучити до $ 2 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засновник антивірусної компанії McAfee може сісти на 30 років: у чому його звинувачують

За матеріалами Forbes

google news