close-btn

Попит на робочі місця в Україні в шість разів перевищив пропозицію – центр зайнятості

Найскладніше знайти роботу у сфері готельно-ресторанного бізнесу

Государственный центр занятости. Все новости Государственный центр занятости на сайте | Шарий.net

Фото: sharij.net

В середньому по Україні на одне вільне робоче місце претендують шість безробітних громадян. Про це повідомила директор Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк в інтерв’ю виданню “Факти”. За її словами, на початок місяця число вакантних робочих місць в базі даних центру становило 77 тис. Однак кількість претендентів в шість разів перевищила число вакансій.

Таким чином, на сьогоднішній день фіксується значний дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили. І така ситуація проглядається майже у всіх регіонах і сферах економічної діяльності.

Однією з найбільш широко представлених в українській економіці галузей є сфера готельного та ресторанного бізнесу. Однак саме цей сегмент підприємництва найбільш постраждав в період карантину. З цієї причини з великими складнощами при працевлаштуванні зараз стикаються офіціанти, бармени, кухарі, барісти та покоївки.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Майже дві третини керівників українських підприємств (62,9%) планують підвищити своїм працівникам зарплати протягом наступних 12 місяців. Ще 34,7% прогнозують збереження зарплат на поточному рівні, і лише 2,4% планують знизити зарплати. Такі дані наводяться у звіті Нацбанку «Ділові очікування підприємств України», який був складений на підставі проведеного з 3 лютого по 3 березня 2021 року опитування серед керівників 687 компаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія з 2022 року законодавчо зрівняє зарплати чоловіків та жінок

За матеріалами сайту espreso.tv

google news