close-btn

США і Японія наполягають на звільненні Георгієвої з поста керівника МВФ

Звинувачення на адресу діючої глави фонду прозвучали після скандалу, що виник навколо рейтингу Doing Business

Фото: rus.err.ee

Два найбільших акціонери Міжнародного валютного фонду – США і Японія – виступають за звільнення Крісталіни Георгієвої з поста гендиректора МВФ. У свою чергу, думку про збереження посади за Георгієвою висловили представники Франції, Німеччини, Італії, Великобританії, Китаю та Росії. Про це повідомляє видання Financial Times.

Джерела знайомі з питанням стверджують, що офіційні зустрічі, які в ці дні проходять між посланниками МВФ і Світового банку, затьмарені скандалом навколо рейтингу Doing Business та участі в ньому керівника фонду Георгієвої. Суперечка з приводу правомірності дій Георгієвої розгорівся і серед учасників виконавчої ради МВФ.

24 представники найбільших країн світу розділилися на два табори. Співробітники місій від США і Японії висловили думку про необхідність зміни керівника МВФ. У той час як Франція, Німеччина, Італія, Великобританія, Росія і Китай схиляються до протилежної думки. На цьому тижні виконавча рада фонду провела уже кілька зустрічей, темою яких було переобрання керівника організації. Втім, остаточне рішення з даного питання все ще не прийняте.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Американські економісти Девід Кард, Джошуа Ангріст і Гвідо Імбенс на цьому тижні були удостоєні Нобелівської премії з економіки. Вчених відзначили нагородою за внесок в аналіз економіки праці. Карду вручили премію за “емпіричний внесок в економіку праці”, Ангрісту і Імбенсу – “за методологічний внесок в аналіз причинно-наслідкових зв’язків”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На тлі скандалу навколо компанії: працівники Facebook звільняються через розбіжності з керівництвом

За матеріалами сайту ft.com

google news