close-btn

Ставки хедж-фондів сигналізують про проблеми економіки США

Хедж-фонди сумніваються у спроможності уряду США погасити борг

Экономика США

Фото: freepik.com

Хедж-фонди роблять історично великі ставки на те, що уряду США буде важко виплатити гроші, які він винен людям, що купили його облігації (так звані казначейські облігації).

Хедж-фонды фиксируют короткие казначейские фьючерсные позиции

Показники хедж-фондів

Це відбувається одночасно з побоюваннями, що в деяких банків США виникнуть серйозні проблеми. Хедж-фонди займають більш ризиковану позицію, ніж інші великі інвестори, які вважають купівлю облігацій все ще безпечним способом інвестування.

Нещодавно ціни на облігації зросли, тому що люди переймалися стабільністю банків і думали, що центральний банк США може не підняти відсоткові ставки так сильно, як очікувалося. Але потім хороші новини про робочі місця в США змусили людей менше хвилюватись, і ціни на облігації знову пішли вниз.

Думка експертів

Деякі експерти вважають, що хедж-фонди беруть на себе надто великий ризик, тому що економіка США насправді почувається добре.

Однак економіст Пітер Сент-Онж попереджає, що зараз у банків США великі проблеми, і вони можуть бути гіршими, ніж фінансова криза, що сталася у 2008 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наслідки світової банківської кризи для України: відповідь НБУ

Це означає, що банки втрачають багато грошей. Попри те що уряд США стверджує, що все гаразд, деякі банки вже пішли на дно.

Сент-Онж вважає, що незабаром відбудеться ще більше банкрутств банків. Це може дуже погано позначитися на економіці. Він думає, що наступного року США можуть втратити сотні банків через те, що уряд зробив позики дорожчими. Це лише початок великої проблеми, яка торкнеться всіх.

Висновок

Таким чином, зростає стурбованість стабільністю економіки США. Причина в тому, що хедж-фонди роблять великі ставки на нездатність уряду погасити свої борги. До того ж експерти попереджають про можливі банкрутства банків.

Дехто вважає, що хедж-фонди беруть на себе занадто великий ризик. Інші припускають, що вони дійсно намагаються отримати прибуток від можливого падіння ринку.

Банківська система США стикається з серйозними проблемами. Якщо збанкрутує ще більше банків, це може сильно вплинути на економіку в цілому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Credit Suisse планують продати після поглинання UBS: подробиці

PacWest банк шукає покупця після падіння на 50%: нова фаза кризи у США

Американський Федрезерв підвищив ставку до рекордного з 2007 року рівня

За матеріалами bloomberg.com й dailyhodl.com

google news