close-btn

Шопінг у Китаї: як отримати свої посилки в Україні

До старту головного розпродажу року залишилися лічені години

Шопінг у Китаї: як отримати свої посилки в Україні. Фото: handelsblatt.com

11 листопада відзначається цікаве свято – Всесвітній день шопінгу. У цей день популярні китайські онлайн-майданчики – AliExpress, Taobao, T-mall і безліч інших – пропонують покупцям величезні знижки.

Однак українці, роблячи замовлення в китайських інтернет-магазинах, стикаються з проблемою – не зрозуміло, який поштовий оператор і на яких умовах займатиметься доставкою посилки вже по території України.

Редакція PaySpace Magazine напередодні розпродажів підготувала для вас інструкції від поштових операторів щодо того, як отримати посилку з Китаю найбільш бажаним і зручним способом.

Який спосіб доставки обрати на AliExpress?

Щоб відправлення було доставлено Укрпоштою, потрібно вибрати одного з партнерів компанії – ePacket, AliExpress Saver Shipping, China Post Registered Air Mail. Посилки доставляються на відділення Укрпошти, яке відповідає зазначеним при реєстрації індексу та адресі.

Шлях відправлення можна відстежити на сайті Укрпошти або в особистому кабінеті AliExpress, а також через чат-боти ukrposhta в Viber, Facebook, Telegram. У чат-ботах також можна дізнатися найближче відділення, а також адресу й індекс, відповідні йому.

Коли відправлення буде доставлено на відділення Укрпошти, клієнт отримає сповіщення в особистому кабінеті My Aliexpress, смс-повідомлення або повідомлення у Viber.

Щоб замовлення доставила «Нова пошта», клієнту потрібно вибрати SF Express і SF eParcel серед запропонованих магазинами опцій. У такому випадку клієнт отримує можливість відстеження всіх категорій відправлень на всіх етапах доставки через особистий кабінет на сайті AliExpress, на головній сторінці сайту novaposhta.ua і sf-express.com (вікно «Відстеження поштових відправлень»). До того ж, «Нова пошта» пропонує онлайн-сервіс «Управління доставкою», щоб обрати спосіб безкоштовної доставки посилки з Китаю – у відділення або за адресою.

Для бажаючих отримати доставку за допомогою «Meest Express» потрібно просто вибрати опцію AliExpress standard shipping.

Скільки часу займає доставка?

Існує кілька видів доставки товарів з Китаю з різними термінами отримання відправлень. Наприклад, доставка через ePacket терміном у 15-21 день. У разі вибору China Post Registered Air Mail термін доставки – 24-35 днів, через AliЕxpress Saver Shipping – 15-45 днів, China Post Registered Air Parsel – 24-35 днів. Під час розпродажу з China Post терміни доставки можуть досягати 35 днів.

Як і у інших операторів ринку доставки, у «Нова пошта» кілька разів на рік буває високий сезон, результат якого – різкий стрибок кількості доставок. Зараз середній термін доставки посилки з Китаю в Україну становить 2 тижні, але високий сезон може вносити свої корективи в роботу всіх операторів ринку.

За стандартних умов доставка займає 10-14 днів, а в період розпродажу термін доставки збільшується виключно на час, необхідний магазинам для обробки і виконання замовлень. Як правило – додатково 7-10 днів. З логістикою – максимум +2 дні.

З яких магазинів можна замовляти?

Укрпошта доставляє товари з Aliexpress, Ebay China, tinydeal.com, Jd.com, lightinthebox.com, Dhgate.com, banggood.com, gearbest.com, dx.com.

Топ-5 магазинів у Китаї, звідки можлива доставка – AliExpress, GearBest, Everbying, Sammydress, Joom.com.

AliExpress.com та banggood.com. Також через сервіс MyMeest з усіх основних торговельних майданчиків Китаю: Taobao, T-mall, 1688 і т.д.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ: Продается все: дюжина самых странных лотов на eBay

google news