close-btn

Сеул — перше місто, що увійшло до Метавсесвіту. Як він виглядатиме?

Як виглядатиме південнокорейський Сеул, перший мегаполіс у Метавсесвіті

https://www.euronews.com/

Facebook, найбільша платформа серед соціальних мереж у світі, нещодавно змінила назву на Meta та оголосила про повномасштабний перехід на Метавсесвіт. Але Facebook не єдина технологічна компанія, яка інвестує у дослідження тривимірної віртуальної реальності, в якій люди взаємодіють із іншими, використовуючи свої аватари. Такі відеоігри, як Roblox та Fortnite, вже давно популярні серед покоління Z.

Метавсесвіт зародився як популярна концепція у науково-фантастичних романах та фільмах. Цей термін був винайдений і використаний Нілом Стівенсоном у його «Лавіні» 1992 року, а потім і в романі Ернеста Клайна «Першому гравцю приготуватися». Але в умовах пандемії, що обмежує особисте спілкування, використання Метавсесвіту прискорилося і стало більш комерціалізованим.

Підхід Південної Кореї до Метавсесвіту

Південна Корея — новий ключовий гравець у цій галузі, з сильною ігровою індустрією та популярною культурою, що приваблює шанувальників з усього світу.

Уряд Південної Кореї також підтримує технологічні інновації Метавсесвіту. У травні 2021 року Міністерство науки та ІКТ створило «альянс Метавсесвіту» для координації та сприяння у розробці платформ віртуальної та доповненої реальності. На даний момент до альянсу приєдналися 500 фірм, у тому числі Samsung, Hyundai Motors, SK Telecom та KT. У рамках проекту Digital New Deal 2.0 президента Мун Чже Іна уряд зобов’язався надати до 30 мільярдів вон ($26 млн) в 2022 році.

Незабаром жителі Сеула зможуть одягати свої VR-гарнітури, щоб зустрічатися з офіційними особами для консультацій, відвідувати яскраво відтворені пам’ятки та масові заходи. Віртуальне місто отримало назву «Metaverse Seoul».

https://www.euronews.com/

Пілотна програма розпочнеться з Церемонії дзвону Босінгак наприкінці року, після чого відбудеться масштабне розгортання різних об’єктів та послуг, включаючи «Віртуальну мерію, FinTech-лабораторію, Invest Seoul Center та Seoul Campus Town». На додаток до громадських послуг, Метавсесвіт також представить віртуальні версії знаменитих туристичних пам’яток, таких як площа Кванхвамун, палац Токсугун та ринок Намдемун. Втрачені історичні місця, наприклад, ворота Донуімуна, які були зруйновані під час японського колоніального періоду, також будуть реконструйовані в цифровому вигляді, щоб відвідувачі могли їх дослідити.

Інші заявлені проекти — Сеульський фестиваль ліхтарів, який проходитиме у метавсесвіті з 2023 року, а також віртуальний доступ до зручного контенту для соціально незахищених та інвалідів.

Metaverse Seoul

П’ятирічний план розвитку «Metaverse Seoul» включає 20 рекламних завдань в «економічному, освітньому, культурному, туристичному, комунікаційному, міському, адміністративному та інфраструктурному» секторах, які будуть реалізовані в три етапи. Стадія «впровадження» розпочнеться на початку 2022 року, за нею будуть стадія «розширення» з 2023 по 2034 рік і «врегулювання» — з 2025 по 2026 рік.

Незважаючи на ажіотаж, багато платформ Метавсесвіту все ще знаходяться на ранній стадії розробки як у Південній Кореї, так і в усьому світі. Поряд із технологічним прогресом, необхідно звернути увагу на фундаментальні аспекти цієї тенденції.

Найголовніше, швидкий та надійний інтернет та відповідна інфраструктура. Ці фактори мають вирішальне значення для того, щоб зробити платформи Метавсесвіту доступними з будь-якої точки світу. Південна Корея — одна з найбільш підключених до цифрових технологій держав у світі з однією з найвищих швидкостей Інтернету. Однак нещодавнє відключення інтернету в країні, викликане проблемою маршрутизації в KT, продемонструвало також його вразливість. Найбільший інтернет-провайдер Південної Кореї створив паніку та хаос із перебоями у бізнесі та освіті більш ніж на годину; тепер KT зобов’язаний виплатити компенсацію у розмірі до 40 мільярдів вон ($33,97 млн).

Загалом, ще зарано для Метавсесвіту, щоб значно змінити чи замінити нашу реальність, але за таких темпів інвестицій це може статися раніше, ніж ми думаємо. Цікаво буде подивитися, яку роль відіграє уряд Південної Кореї у новій сфері технологій і як норми та правила, які вони формують, можуть вплинути на галузі по всьому світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Embedded Finance: що це таке і які створює переваги для бізнесу й населення

За матеріалами сайту thediplomat.com

 

google news