close-btn

Бізнес-ідеї 2019: шукаємо вільні ніші в e-commerce

Підприємцям, які хочуть відкрити інтернет-магазин і шукають унікальні ідеї для онлайн-бізнесу, варто ознайомитися з трендами в e-commerce

ідеї для онлайн бізнесу

Бізнес-ідеї 2018: шукаємо вільні ніші в e-commerce. Фото: mlmvrunete.com

Щорічно український ринок електронної торгівлі в середньому зростає на 35% – саме час шукати бізнес-ідеї в цьому напрямі. Згідно з прогнозами, прибуток його гравців у 2018 році може становити 65 млрд грн. І це ще не максимум. Адже потенціал зростання вітчизняного ринку e-commerce оцінюють у 300%. Не дивно, що багато українців замислюються не тільки про те, як почати онлайн-бізнес, але і як знайти свою ідею для бізнесу онлайн. Технічно це зробити зовсім не складно – створити повноцінний інтернет-магазин можна і за кілька днів. Інша справа – вибрати напрям й ідеї для онлайн-бізнесу.

Пошук нішевого ринку й унікального продукту може бути складним. Однак, взявши за основу аналітику міжнародних трендів, можна дібрати ті торговельні категорії, що активно розвиватимуться у 2018 році у всьому світі, і в Україні також
Артем Рудько
CEO Ukrainian E-commerce Expert і організатор e-Hackathon

У компанії Ukrainian E-commerce Expert навели приклад кількох вільних ніш українського ринку електронної торгівлі, які зацікавлять підприємців. Ці бізнес-ідеї можуть привернути увагу як комерсанта-початківця, який поки не знає, з чого почати онлайн бізнес, так і досвідченого підприємця.

Бізнес-ідеї для онлайн бізнесу: ТОП вільних ніш у e-commerce

Товари для тварин як бізнес-ідея

бізнес-ідеї Україна

Бізнес-ідеї 2019: товари для тварин. Фото: http://interiorrip.me

Очікується, що індустрія товарів для домашніх тварин у 2020 році досягне $96 млрд. Тут підприємцям, які шукають ідеї для бізнесу онлайн варто звернути увагу на ґаджети, елементи одягу, іграшки, що доповнять уже звичну тенденцію купувати корм та інші щоденні товари для тварин.

Ідеї для бізнесу, пов’язані з подорожами

ідеї для онлайн бізнесу

Ідеї для онлайнла бізнесу: товари для подорожей. Фото: http://www.wearona.com

Оскільки подорожі стають більш доступними для багатьох людей, цей ринок продовжуватиме зростати. А разом із ним збільшуватиметься попит на дорожні аксесуари. Тому поспішайте реалізувати цю бізнес-ідею, поки на ринку небагато конкурентів.

Ідеї для бізнесу в «боксі»

ідеї для бізнесу в інтернеті

Ідеї для онлайн бізнесу: продукція в “боксі”. Фото: www.buzzfeed.com

Відвідування популярних інтернет-майданчиків з метою оформлення підписки на «бокси» зросли на 3000% з 2013 року. Приєднатися до цієї трендової ніші можна, розпочавши продавати коробки з речами для тварин, продуктами для фітнесу, різними закусками або навіть вініловими платівками.

Вітаміни й БАДи як бізнес-ідеї

почати бізнес в інтернеті ідеї

Як відкрити свій бізнес в інтернеті: вітаміни онлайн. Фото: cellregenerate.com

Оскільки люди змінюють вектор своєї уваги в бік здорового способу життя, ринок вітамінів і БАДів також зростатиме. Наприклад, очікується, що в 2018 році продажі цих продуктів у США досягнуть $13,9 млрд.

Органічна й натуральна косметика – “здорова” бізнес-ідея

бізнес ідеї 2018 Україна

Як почати онлайн-бізнес: органічна косметика. Фото: tasteofcreta.com

Бізнес-ідеї 2019 враховують також органічну й натуральну косметику. Прогнозується, що індустрія досягне $2 млрд. Зростання цього ринку пояснено зміщенням споживчого попиту в бік більш «здорових» альтернатив. Тому таку бізнес-ідею не варто ігнорувати.

Бізнес-ідеї 2019: товари для дітей

відкрити свій бізнес в Україні

Як почати свій бізнес в інтернеті: товари для дітей

Попри те, що велика кількість підприємств уже займається продажами в цьому напрямі, товари для дітей входять до переліку індустрій, що найшвидше розвиваються. Тому це хороша ідея для бізнесу.

Вироби ручної роботи – ідея для унікального бізнесу онлайн

Усе більше покупців шукає унікальний подарунок або продукт, і прагне купити єдині у своєму роді вироби ручної роботи. Тому це може стати відмінною ідеєю для бізнесу онлайн.

Засоби догляду: бізнес-ідеї для чоловічої аудиторії

ідея для бізнесу онлайн

Товари для чоловіків – ще одна ідея для бізнесу онлайн. Фото: vix.com

Згідно з прогнозами, до 2020 року цей ринок досягне $43,6 млрд і продовжуватиме зростати. Саме час розглянути цю ідею для бізнесу онлайн.

Тим, хто хоче знати, як відкрити свій бізнес в інтернеті, варто звернути свою увагу на харчі, побутові засоби за підпискою, товари для DIY-ринку (do it yourself), електронні курси і т.д.

Досвід наших клієнтів доводить, що вибір ніші - це лише частина успіху. На перший план виходять: хороше розуміння своєї ніші, правильне ціноутворення, грамотно розроблений сайт, активне просування і якість обслуговування клієнтів
Ігор Стольницький
засновник і керівник хмарного сервісу для створення інтернет-магазинів «ХОРОШОП»

Експерт додав, якщо перебуваючи в пошуку ідеї для бізнесу онлайн, ви вибиратимете популярні товари (наприклад, електроніку), тоді доведеться боротися з уже відомими конкурентами – пропонувати продукцію за нижчою ціною, ніж у них. Тому більш перспективно вибирати вузькоспеціалізовані ніші для бізнесу – тоді такої проблеми не виникне, а ціноутворення не залежатиме від конкурентів. Під час вибору напряму він порекомендував почати з малого, орієнтуватися на вузьку аудиторію і тільки після досягнення перших успіхів починати розширювати асортимент й шукати нові бізнес-ідеї.

Однак недостатньо знайти хорошу ідею для бізнесу онлайн. Експерти також рекомендують не забувати про розвиток мультиканальності продаж, поєднання онлайн і офлайн продаж, а також використання соціальних мереж. Зокрема, останній канал підійде навіть тим, хто нещодавно визначився, з чого почати онлайн бізнес.

В Україні дуже популярні телемагазини. Вони залишаються консервативними, хоча є можливість розвивати продажі на YouTube, щоб залишатися на плаву і охопити ширшу аудиторію. На тлі зниження інтересу населення до телебачення це може бути цікавою ідеєю
Олег Макаренко
директор з продажу компанії “Нова пошта”

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ: Як купувати на AliExpress в Україні: ТОП-7 порад

google news