close-btn

Топ-3 втрачених біткоїн-статків (про які нам відомо)

До вашої уваги деякі з найбільших крипто-втрат

https://www.inc.com/

Знадобилося лише чотири роки, щоб ранні біткоїн-інвестори, що вклали свої гроші в Mt.Gox, нарешті змогли повернути частину своїх інвестицій. Японська біржа криптовалют, яка колись обробляла 70 відсотків усіх транзакцій у мережі Біткоїна, оголосила про банкрутство у 2014 році після того, як з’ясувалося, що хакери вивели з неї 850 000 BTC. На той момент доларовий еквівалент втраченої криптовалюти становив $500 млн. Сьогодні ці монети коштують близько 5 мільярдів доларів.

Крах Mt.Gox збанкрутував велику кількість криптовалютних інвесторів, але в міру прийняття криптовалют і багато інших людей втратили запаморочливі суми. До вашої уваги деякі з найбільших крипто-втрат.

Стефан Томас та втрачений пароль

Історія про Стефана Томаса потрапила в заголовки на початку 2021 року. Розробник програмного забезпечення із Сан-Франциско зберігає близько $321 млн на біткоїн-гаманці, до якого він просто забув пароль. У 2011 році Стефан застрибнув на поїзд ажіотажу навколо криптовалют і придбав 7002 біткоїна. Стефан тримав свої токени на USB-накопичувачі IronKey, і загалом у нього було всього десять спроб введення пароля, щоб отримати до них доступ.

Перш ніж звернутися за допомогою до соціальних мереж та ЗМІ, Стефан вісім разів намагався зламати свій USB-накопичувач, залишивши тим, хто вгадує пароль, лише дві спроби підібрати код. З того часу Стефан «примирився» зі своїм втраченим статком.

Заритий скарб Джеймса Хауеллса

Приблизно в той же спосіб, що й Стефан Томас, житель Великобританії, Джеймс Хауеллс втратив статки в 7500 BTC, коли випадково викинув свій старий ноутбук, на якому зберігав свої біткоїни. Джеймс запропонував міській раді Ньюпорта 25-відсоткову частку вмісту гаманця, якщо йому дозволять почати шукати гаджет на звалищі. Джеймс також запропонував додаткові 50 мільйонів британських фунтів стерлінгів для допомоги всім, хто страждає від пандемії COVID-19.

Проте міська рада Ньюпорта відмовила Джеймсу, аргументувавши це тим, що крім юридичних проблем, розкопки на звалищі завдадуть значної екологічної шкоди всьому району. Таким чином, спроба пошуку гаманця сама по собі могла коштувати мільйони, без жодних гарантій, що ноутбук буде знайдений.

Журналіст втрачає свої заощадження

Одна з найбільш застережливих розповідей про втрачені біткоїни походить від австралійського журналіста Дерека Роуза. У 2017 році Роуз перевів у готівку свій пенсійний рахунок у розмірі $70 000 і вклав усе в криптовалюти. Спочатку справи йшли чудово — за кілька тижнів він зумів збільшити свій рахунок із 70 000 до $3 млн, а згодом сума перевищила $7 млн.

Проте всі ці гроші просто зникли, коли біржа Bitfinex обвалилася, а сам Роуз став банкрутом з порожнім пенсійним рахунком. Вже будучи розореним і ділячись своєю історією, він зізнався, що його головною помилкою було вкладати все в біржу, а не купувати, наприклад, нерухомість.

Підсумки

Неможливість вносити зміни до блокчейну, на якому побудовані Біткоїн та інші криптовалюти, є значною перевагою для його використання у багатьох сферах. Але блокчейн має й інший бік медалі – ціна помилки і неможливість виправити вже скоєне. І про це обов’язково треба пам’ятати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 альтернативних інвестицій у 2022 році

google news