close-btn

ДТЕК вступила до ВАУ: перспективи блокчейну в українській енергетиці

ДТЕК стала членом Асоціації «Віртуальні Активи України»

ДТЭК

ДТЕК. Фото: openinnovation.dtek.com

Асоціація є лідером у впровадженні блокчейн-технологій в Україні.

Вона складається з різношерстих експертів: представників органів державної влади, бізнесу та академічної спільноти.

Нагадаємо, ще на початку 2022 р. між ВАУ та Міністерством енергетики України було підписано меморандум про впровадження блокчейну в енергетичному секторі країни.

А наприкінці 2022 року парламентська група “Blockchain4Ukraine” та ВАУ створили дорожню карту з впровадження технології блокчейн та Web3.

Блокчейн здатний на революцію в енергетичній галузі. Завдяки цій технології можна підвищити прозорість, знизити витрати та посилити безпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокчейн у державному управлінні України як ліки від корупції, рейдерства і бюрократії: Думка експертів

Використання блокчейну дає енергетичним компаніям можливість створювати системи ефективніше та надійніше. Йдеться про системи відстеження виробництва та споживання енергії. Допомагаючи зменшити відходи та забезпечити виробництво енергії з відновлюваних джерел.

Блокчейн здатний посилити надійність торгівлі енергією та виставлення рахунків, полегшуючи споживачам розуміння їхнього енергоспоживання та витрат.

Щобільше, використання технології блокчейну зможе допомогти Україні отримати більше інвестицій, створюючи нові робочі місця та прискорюючи своє економічне зростання. Це також може забезпечити прозорість у різних галузях, покращивши загальне бізнес-середовище.

Будучи членом асоціації ВАУ, ДТЕК зможе брати участь у різноманітних ініціативах та проєктах, спрямованих на вивчення можливостей використання технології блокчейн в енергетиці.

Крім уже перерахованих, варіанти використання технології можуть бути такі: токенізування активів, розробка децентралізованих платформ для торгівлі енергією, вивчення потенціалу вуглецевих кредитів на основі блокчейну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Crédit Agricole запускає “зелену” блокчейн-платформу для цифрових облігацій

Visa оголосила про амбітні плани розвитку криптопродуктів: подробиці

Безпека та сумісність: які проблеми на шляху впровадження Web3 – думка експертів

За матеріалами dtek.com

google news