close-btn

Ілону Маску загрожує судовий процес за необережні висловлювання в Twitter

Різкі та часом непередбачувані заяви глави компанії в соцмережі піддають серйозним ризикам біржові позиції цінних паперів Tesla

Фото: teknikensvarld.se

Ілон Маск знову зіткнувся з проблемами через свої твіти. За повідомленням Bloomberg, інвестор компанії Tesla Чейз Гарріті подав до суду на Маска за нібито порушення умов контракту, що регулюють публічні висловлювання генерального директора, в тому числі в соцмережах. За його словами, Ілон Маск публікує на своїй сторінці «безладні» повідомлення, які згодом іноді стають причинами багатомільярдних потенційних збитків автовиробника.

Найяскравішим прикладом був твіт від 1 травня 2020 року, в якому Маск заявив, що ціна акцій Tesla «занадто висока». В результаті повідомлення ціна на акції компанії впала на 12% всього за 30 хвилин. Крім того, Чейз Гарріті стверджує, що у компанії Tesla немає жодного юрисконсульта, який міг би вільно давати свої рекомендації, не наражаючись “цензурі” з боку Маска.

У 2019 році глава Tesla був змушений укласти домовленість з Комісією з цінних паперів (SEC). В угоді вказувалася необхідність обов’язкової попередньої консультації Маска з головним юрисконсультом компанії перед кожним твітом, що зачіпає стан фінансових справ Tesla. Якщо судовий процес за цим позовом все ж відбудеться, це може мати серйозні наслідки як для самого Маска, так і для компанії Tesla в цілому.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

На початку тижня вартість акцій компанії Xiaomi раптово зросла на 10%. Причиною їх зростання стала недавня постанова американського суду, згідно з якою рішення адміністрації колишнього президента Дональда Трампа про заборону інвестування в цінні папери китайського виробника смартфонів було тимчасово заблоковано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple припиняє переговори з автовиробниками

За матеріалами сайту engadget.com

google news