close-btn

Мінцифри запускає програму моніторингу якості мобільного інтернету

Ініціатива також дозволить розширити географію надаваємих мобільними операторами послуг

Вишка мобільного зв’язку. Фото: iphones.ru

Міністерство цифрової трансформації запускає програму моніторингу якості мобільного зв’язку в Україні. В першу чергу ініціатива спрямована на поліпшення сервісів надання мобільного інтернету. Про це повідомив глава відомства Михайло Федоров на своїй сторінці в facebook.

У проєкті беруть участь Національна комісія регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), Український державний центр радіочастот (УДЦР), а також німецька компанія Rohde & Schwarz. Безперервний моніторинг технічних мереж дозволить вчасно знаходити проблемні ділянки або ділянки без зв’язку та покривати їх інтернет-з’єднанням.

Особлива увага буде приділятися сільській місцевості та віддаленим населеним пунктам, де якість зв’язку досі незадовільна. Михайло Федоров зазначив, що дана програма здатна посилити конкуренцію між вітчизняними мобільними операторами, що також матиме позитивний вплив на якість надаваємих ними послуг.

У планах Мінцифри до 2025 року забезпечити покриття 95% українських доріг і населених пунктів якісним швидкісним інтернетом. Результати моніторингу будуть подаватися на дашборді в режимі реального часу. Там буде розміщуватися інформація про виявлені проблеми. Моніторинг стартує у вересні 2021 року.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення про введення на 3 роки додаткового мита на імпорт кабелю, у тому числі волоконно-оптичного. Таке рішення може значно сповільнити покриття території України швидкісним інтернетом, впевнені в Міністерстві цифрової трансформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінцифри розповіли про плани розширення мережі «Дія Центрів» в регіонах

google news