close-btn

США завдадуть удару по криптовалютах. Восени буде прийнято новий податковий кодекс

Законодавча ініціатива покликана вивести з тіні криптобіржі та основну частину великих криптовалютних угод

Податкове управління США видало нове керівництво з оподаткування криптовалюти | Taxlink Україна

У Сполучених Штатах планують в найближчі місяці представити новий податковий кодекс для криптоіндустрії. Нові норми покликані усунути багато слабких місць криптовалют. Однак, на думку експертів, це може стати причиною того, що деякі постачальники криптовалютних сервісів покинуть країну.

Законодавці хочуть змусити власників криптоактивів декларувати доходи, що вони одержують від операцій з криптою. Податкова служба США (IRS) вимагатиме від компаній-брокерів надавати повну інформацію про власників гаманців і про одержувачів транзакцій, якщо вони перевищують $10 тис.

При цьому нове податкове законодавство найбільш відчутно вдарить саме по криптовалютним біржам, діяльність яких в США як і раніше знаходиться в тіні. Деякі експерти вважають, що новий податковий кодекс викличе серйозну нестабільність на крипторинку, а в перший час криптовалюти стануть ще більш волатильними, ніж зараз.

Влада США розраховує, що податки від криптовалютних операцій принесуть федеральному бюджету близько $28 млрд. Більш того, цю суму вже внесли у зверстаний бюджет нової урядової програми на $550 млрд, в рамках якої в країні будуть оновлені об’єкти критичної інфраструктури.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Під час пандемії багато жителів США отримували від держави фінансову допомогу. Однак не всі з них витрачали гроші на покупку речей першої потреби. Аналітики компанії Momentive провели дослідження, згідно з яким більше 10% американців у віці від 18 до 34 років витратили отримані кошти на придбання криптовалют і різних цифрових активів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Bitcoin зросте до $100 тисяч через пів року – прогноз

За матеріалами сайту bloomberg.com

google news