close-btn

У Києві планують підвищити ціни на парковку

Чинні тарифи переглядаються уперше за 12 років

Фото: УНИАН

Київ ініціює обговорення тарифів на паркування в центрі міста. Відповідний проєкт розпорядження Київської міської державної адміністрації опубліковано на сайті КМДА.

Повідомляється, що чинні тарифи переглядаються уперше за 12 років. “Вони не змінювалися з 2009 року, хоча з того часу ціни змінились на все, включно з обладнанням, енергоносіями та оплатою праці”, – пояснив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Проєктом розпорядження пропонується встановити тариф на паркування в центральній частині міста не більше ніж 35 грн/год, на прилеглих до центру територіях – не більше ніж 25 грн/год, а в спальних районах залишити вартість паркування без змін – у розмірі 5 грн/год.

«Принциповим є рішення забезпечити киянам безкоштовне паркування вночі, у вихідні та святкові дні», – додав Костянтин Усов.

За його словами, встановлення тарифу у першу чергу покликане розвантажити центральну частину Києва і зробити її зручною для усіх учасників дорожнього руху.

«Врегулювавши попит і пропозицію, ми отримаємо більше вільних місць, зменшимо затори, а також шкідливі викиди від автомобілів і зробимо центр міста чистим, гарним і комфортним», – зазначив заступник голови КМДА.

Разом із цим пропонується змінити вартість одноденного та місячного абонементів на паркування. Згідно з проєктом розпорядження, їхня вартість визначатиметься залежно від тарифу у конкретній частині міста та проміжку часу, на який надається послуга, при цьому діятимуть значні знижки: на денний абонемент – 28% від повної вартості; на місячний абонемент у центрі – 50%. У прилеглих до центру територіях та спальних районах знижки на місячні абонементи становитимуть 60% та 40% відповідно.

Костянтин Усов також зазначив, що місто розробило систему електронних сервісів сплати за паркування, що дасть змогу очистити вулиці Києва від нелегальних паркувальників.

За словами Усова, більша частина доходів міста від паркування буде спрямована у спеціальний фонд міського бюджету, з якого фінансуватиметься насамперед розвиток громадського транспорту, вдосконалення схем дорожнього руху та підвищення безпеки киян на вулицях міста.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Раніше повідомлялось, що в Google Maps з’явилася можливість оплати паркування та покупки проїзних квитків. В сервіс додано опцію замовлення квитків у 80 транспортних компаній по всьому світу, що дозволить більш гнучко планувати свої поїздки та подорожі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві представили електронний абонемент на паркування в Приват24: як працює новий сервіс

За матеріалами Офіційного порталу Києва

google news