close-btn

5 головних рис характеру, які повинен мати кожен трейдер-початківець

За матеріалами статті «5 Traits New Traders Should Embrace» автора під псевдонімом CryptoCred

https://www.buzzwebzine.fr/

Торгівля на біржі – справа складна. Більшість трейдерів втрачають гроші на ринках. Не слід думати, що пара угод на сайтах з демо рахунком перетворять вас на фінансову легенду з Уолл-Стріт. Подібно до досягнення успіху в інших сферах життя, тут також потрібні час, терпіння та дисципліна.

Деякі люди більше «підходять» для торгів, ніж інші. У спокійних, об’єктивних людей з аналітичним складом розуму, все вийде набагато краще, ніж в їх імпульсних колег. Таке життя. Однак це не є обов’язковою умовою.

Звісно ж, цей список не можна назвати вичерпним. Психологія торгівлі, формування звичок тощо — це теми для книг та дорогих семінарів. У цій же статті описуються якості, які на думку автора, найбільш необхідні трейдеру-початківцю.

Систематизм – дотримання системи та правил

Це те, що відрізняє трейдерів від гравців. Хороші трейдери завжди дотримуються правил торгівлі. Важливо, що це має бути не сліпий, роботизований підхід до трейдингу. Є хороші трейдери, які набагато суворіше дотримуються своєї системи, ніж інші. І є ті, які проявляють велику обережність і наслідують загальніші принципи.

Суть у тому, що успішні трейдери дотримуються заздалегідь встановлених правил, а не діють хаотично. Початківцям варто в них повчитися та розробити власну систему торгівлі. Це особливо важливо, якщо ви – емоційний та імпульсивний трейдер.

Самоорганізація

Ця риса характеру добре послужить вам у всіх сферах життя, не лише у торгівлі. Спостереження за відкритими позиціями, прибутком та збитками, поточними залишками на торговому рахунку, ступенем ризику, станом портфеля, ступенем успішності стратегії, ефективністю продажів у певні дні/тижні/місяці тощо неможливі без самоорганізації.

Трейдери організовані. Вони знають, де що лежить на їхньому столі (метафорично, звичайно, рідше буквально).

Скептицизм

У новачків-трейдерів завжди багато запитань. А шахраї-гуру та грабіжницькі сервіси можуть дуже нашкодити своїми відповідями. Варто пам’ятати, що не існує єдиної системи, методу, індикатора, діаграми, гороскопу, сигналів бота або ще чогось, що до вашої пенсії допомагатиме вам вигідно торгувати.

Будь-хто, хто стверджує, що це так, або не товаришує з головою, або намагається продати свій продукт.

Найкращі трейдери — це ті, хто експериментував із великою кількістю торгових систем, заробляв і втрачав багато грошей, і зрештою склав свою власну систему.

Новачки повинні остерігатися будь-кого, хто стверджує, що у нього є всі відповіді. Натомість варто спробувати ряд методів, перш ніж зрештою створити свої власні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цифрова валюта як крок у майбутнє: Перспективи електронних грошей у світі

Самоаналіз

Здатність озиратися на попередні рішення та розсудливо оцінювати їх — один із найпотужніших інструментів в арсеналі трейдера. Помилки — чудові вчителі. Помилки, за яких втрачаєш гроші, — найкращі вчителі.

Самоаналіз — це місток між помилками та навчанням. Фактичне навчання відбувається, коли аналізуєш допущену помилку та робиш висновки.

У торгівлі все так само. Набагато легше звинувачувати у всьому невдачу, найлютіших маркетмейкерів, ваш гороскоп на день тощо. Трейдер досягає успіху, коли бере на себе відповідальність за програш та бере приклад із переможців, намагаючись у них вчитися.

Терпіння

Можна написати цілу доповідь про те, наскільки терпіння важливо у торгівлі. Ось лише кілька причин, з яких воно необхідне:

Навчання

Технічний аналіз це непросто, і з першого разу його не зрозуміти. Вам доведеться провести багато часу перед монітором, щоб навчитися читати графіки. Новачки повинні це розуміти й зосередитися на подорожі більше, ніж на кінцевій меті.

Капітал

Всім хочеться просто іноді поглядати на стан свого рахунку, мріючи про додаткові нулі, які колись з’являться. Але набагато важливіше зайнятися аналізом того чи іншого активу та можливого прибутку від нього з огляду на всі ризики.

Угоди

Початківці трейдери повинні виявляти терпіння під час планування та проведення своїх угод. Далеко не кожен графік, в який ви вдивляєтеся, обіцяє заробіток. Краще дозволити торгівлі «прийти до вас», і менше ризикувати своїм капіталом, чекаючи справді добрих умов та ретельно продумуючи кожну угоду.

Те саме стосується й управління відкритими позиціями. Завжди привабливо перейти на коротші часові рамки для управління ними, але найчастіше це призводить до нестачі оборотного капіталу та гірших результатів. Будьте терплячими й дозвольте «своїй» торгівлі статися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як спрогнозувати ціну Біткоїна: сім важливих показників

google news