close-btn

Як залучити найкращих Fintech-розробників у свій стартап: повне керівництво

Блокчейн, SaaS, необанк — що спільного у цих слів? Усі вони відносяться до однієї з найшвидше зростаючих галузей у світі — фінансових технологій

 

Как привлечь лучших Fintech-разработчиков в свой стартап: полное руководство

Фото: freepik.com

Фінтех-стартапи з’являються по всьому світу, змінюючи наші уявлення про фінансові послуги. Якщо ви вирішили приєднатися до цієї спільноти новаторів, вам, найімовірніше, потрібно буде найняти Fintech-розробників, щоб відповідати поточним тенденціям на ринку.

Але з чого розпочати свій шлях і що шукати у кандидатах? На щастя, є багато способів знайти справжній фінтех-талант. У цій статті ми розглянемо деякі з них.

Коли наймати Fintech-розробників програмного забезпечення

Можливо, ви тільки замислюєтеся про те, щоб заснувати свій фінтех-бізнес, або у вас вже є свій стартап. У будь-якому випадку, ви ставите питання, як прискорити розробку продукту і швидше вивести свої інноваційні рішення на ринок. Один із найрозумніших способів зробити це — найняти грамотного фінтех-розробника.

Але коли настає підходящий час для ухвалення такого далекосяжного рішення? Поставте собі ці питання, перш ніж поринути у процес найму:

  • Як швидко вам потрібно запустити новий продукт?
  • Достатньо ресурсів для самостійної розробки продукту?
  • Який ваш бюджет на процес розробки?
  • Яка складність вашого продукту?

Ще один фактор, який слід враховувати, — це тип продукту, який ви хочете створити.

Які типи продуктів може створювати фінтех-розробник

З фінтех-інженерами ви отримуєте безліч можливостей для створення програмних рішень, які можуть позитивно вплинути на життя людей. Ось кілька найпоширеніших прикладів.

Цифрові банківські системи

Експерти Fintech можуть створювати комплексні рішення для віртуального банкінгу. Цифрові банківські системи надають клієнтам широкий спектр послуг, включаючи кредити, грошові перекази, управління інвестиціями та мобільні платежі. З їхньою допомогою банки та інші фінансові установи можуть розширити сферу своєї діяльності, впровадивши повноцінний омніканальний підхід до свого бізнесу та автоматизувавши багато процесів, керованих людиною.

Однією з найпопулярніших цифрових банківських послуг є мобільні банківські додатки. Таке програмне забезпечення дозволяє безпечно керувати своїми фінансами за допомогою смартфона. Користувачі можуть легко перевірити свій баланс, переказати гроші, сплатити рахунки, контролювати витрати в режимі реального часу і навіть отримати кредит, не відвідуючи банк.

Додатки на основі блокчейну

Однією з найгарячіших областей розвитку фінтеху зараз є додатки на основі блокчейну. Блокчейн — це технологія, що лежить в основі криптовалют, але блокчейн-додатки виходять далеко за межі цифрових активів. Блокчейн — це реєстр децентралізованих даних, що забезпечує безпечні, прозорі та захищені від несанкціонованого доступу транзакції, що робить його ідеальним для фінтех-компаній, які займаються створенням широкого спектру фінансових послуг, — від платежів та грошових переказів до кредитування та інвестицій.

Криптовалютні платформи

Якщо ви збираєтеся створити криптовалютну компанію, ви не запустите її без якісної допомоги фінтех-програмістів. Тільки вони можуть розробити потужну платформу, яка спрощує користувачам купівлю, продаж та обмін криптоактивів. Більше того, фінтех-професіонали можуть бути відмінними фахівцями з усунення несправностей, які виникають у нетехнічних членів вашої команди, що тільки знайомляться з фінтех-сектором сьогодення.

Платіжні послуги

Швидше за все, ви, як і більшість з нас, користуєтися одним або двома платіжними додатками, наприклад, Apple Pay або PayPal. Це чудові рішення в галузі фінансових технологій. Цифрові гаманці надзвичайно зручні для переведення грошей у різні джерела, від онлайн-майданчиків до віддалених партнерів. Вони гарантують високу безпеку ваших фінансів та низький ризик помилок під час ручного введення даних.

Інвестиційні платформи

Наймання фінтех-розробників — гарний варіант для вашого бізнесу, якщо ваша мета — створювати такі рішення, як інвестиційні чи торгові платформи. Ці додатки дуже популярні серед людей, які хочуть підвищити ефективність своїх інвестиційних рішень. Використовуючи такі передові послуги фінтеху, ваші клієнти отримують простий спосіб інвестувати в акції, отримувати доступ до останньої аналітики або купувати і продавати цифрові валюти.

3 кроки до фінтех-команди мрії

Отже, ви визначилися з фінтех-продуктом, який створюватиме ваша майбутня команда розробників. Тепер настав час перейти до основних кроків, щоб процес найму нового таланту у сфері фінансових технологій пройшов для вас гладкіше.

Крок № 1: Знайдіть своїх людей

По-перше, ви повинні вирішити, яких кандидатів ви шукаєте. Ось найпоширеніші з них:

Штатні розробники програмного забезпечення

Штатні фінтех-розробники будут щодня працювати у офісі. Більшість із них – високомотивовані професіонали, орієнтовані на досягнення довгострокових цілей проекту. Їх легко взяти на борт, ними легко керувати та контролювати. Більше того, вони прагнуть поділитися своїми знаннями щодо розробки фінтех-додатків із колегами.

Є недоліки:

  • Відсутність навичок для конкретного проекту. Складно знайти досвідчених розробників, які також знайомі з фінансовою індустрією. Таке поєднання навичок зустрічається рідко, і професіонали мають великий попит.
  • Витрати. Оскільки внутрішні розробники мають великий попит, зарплата повинна відповідати їхнім талантам.

Наймайте, якщо:

  • Ви вже маєте власну команду ІТ-фахівців, і все, що вам потрібно для досягнення команди мрії, — це фінтех-інженер;
  • Ви можете утримувати високооплачувану команду;
  • Ви забезпечите їм постійний потік нових завдань;
  • Ваш проект є довгостроковим і вимагає участі одних й тих самих людей;
  • Ви легко впораєтеся з бюрократією.

Позаштатні фінтех-розробники

Наймання позаштатного фінтех-розробника також є популярним варіантом. Ідеально підходить для випадків, коли не потрібна нова команда програмістів. Це найбільш рентабельна альтернатива штатним працівникам. Як стверджує Website Planet, найм віддалених розробників програмного забезпечення може заощадити бізнесу $11,6 за годину на одного співробітника.

Є недоліки:

  • Відсутність контролю. Позаштатні співробітники працюють віддалено, тому повноцінно контролювати виконання завдань буде складно.
  • Фрілансери з меншою ймовірністю займатимуться довгостроковими проектами.
  • Під час роботи з фрілансерами замовник платить уперед.

Наймайте, якщо:

  • Ви є ​​власником стартапу з обмеженим бюджетом;
  • Ви хочете найняти 1–2 співробітників для короткострокового проекту;
  • Ви вже маєте досвід роботи з фрілансерами і вам підходить такий формат співпраці;
  • Ви хочете створити віддалену команду.

 

Команда досвідчених фінтех-розробників

Как привлечь лучших Fintech-разработчиков в свой стартап: полное руководство

Якщо ви хочете потрапити у сферу фінансових технологій, один з кращих способів зробити це — найняти команду досвідчених розробників додатків. Однією з ключових переваг цього варіанта є те, що ви отримаєте доступ до групи експертів, які знаються на всіх тонкощах розробки фінансових технологій, оскільки вони разом працювали над рядом схожих проектів.

Ще однією перевагою є те, що ви зможете зосередитись на інших аспектах свого бізнесу, в той час як команда розробників подбає про технічну сторону.

І ще дещо. Така модель співпраці дає можливість додавати до своєї команди інших фахівців (таких як BA, QA-інженерів, менеджерів проектів тощо), а не обмежуватися тільки розробниками.

Є недоліки:

  • Пошук відповідної команди потребує часу. Фінтех — відносно нова область, тому вибір кваліфікованих розробників може бути невеликим.
  • Створення якісного, готового до запуску продукту також потребує часу. Створення хороших фінтех-продуктів потребує багаторічного досвіду та кількох членів команди з різними компетенціями. Тому, перш ніж приймати остаточне рішення, потрібно переконатися, що вибрана команда відповідає вашим бізнес-вимогам.

Наймайте, якщо:

  • Ви плануєте запустити великий проект;
  • Ви не хочете брати на себе адміністративну діяльність та процес управління;
  • Вам потрібна сформована команда професіоналів з глибокими знаннями в галузі програмування та новітніх технологій.

Крок № 2: Перевірте технічні навички

У світі фінтеху важливі технологічний стек та відповідний досвід. Тому при відборі фінтех-розробників дуже важливо переконатися, що команда використовує новітні технології.

Хороша новина полягає в тому, що є кілька способів, щоб перевірити це. Ви можете попросити їх виконати завдання з кодування (мова залежить від того, чи ви наймаєте розробників зовнішнього або внутрішнього інтерфейсу), пройти технічний тест або просто запитати про їх про досвід роботи з конкретними технологіями.

Проте для будь-якого фінтех-проекту необхідні певні навички:

  • Впевнене знання предметної галузі
  • Сильний досвід розробки
  • Навички кібербезпеки
  • Експертні навички аналізу даних
  • Знання фінансів, математики та статистики
  • Всестороння експертиза блокчейна

Крок № 3: Оцініть соціальні навички

На додаток до технічної експертизи, також важливо оцінити соціальні навички потенційних кандидатів. Оскільки фінтех — галузь, що швидко розвивається і постійно змінюється, порівняно з традиційними фінансовими послугами, вам слід наймати адаптованих програмістів, які можуть працювати під тиском. Вміння спілкуватися чітко та лаконічно є обов’язковим, оскільки їм потрібно буде знаходити правильні слова, щоб пояснити складні концепції іншим членам команди, які не є технічними фахівцями.

Деякі з найбільш важливих навичок міжособистісного спілкування для фінтех-розробників включають:

  • Здатність до багатозадачності
  • Сильні комунікативні навички
  • Управління ризиками
  • Адаптивність
  • Здатність мислити нестандартно
  • Проактивність

Висновки

Фінтех — це галузь, що швидко розвивається, і з новими технологіями і тенденціями, що постійно з’являються, може бути проблематично не відставати від прогресу. Від стартапів на ранній стадії до підприємств, що добре зарекомендували себе, зацікавлені сторони у фінансовій сфері завжди прагнуть знайти фінтех-розробників, які створять високоякісний продукт.

Маючи у своїй команді потрібних людей, ви зможете скористатися найновішими технологіями для створення інноваційних фінансових продуктів та послуг. А за допомогою нашого керівництва ви обов’язково знайдете розробників світового рівня та досягнете своїх цілей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Superapps для суперцілі: Як і для чого технологічні гіганти створюють «супердодатки»

google news