close-btn

Як втратити $7 млн на продажі NFT і при цьому залишитися у плюсі

Власник NFT втратив 7 мільйонів доларів на його продажу, але залишився у плюсі. Як це можливо?

https://nftbestsite.com/

Пройшло всього три тижні з того часу, як Yuga Labs найняла керівника бренду Christie’s Ноя Девіса для управління проектом Cryptopunks. За останні кілька днів деякі з популярних NFT з колекції змінили власників у багатомільйонних угодах. Останнім купленим екземпляром є CryptoPunk #4156, який був проданий за колосальні $3,3 млн.

Однак у цій угоді є дещо дивне: власник токена продав його приблизно на $7 млн ​​нижче за ціну покупки, тобто виходить, що позбувся активу у величезний мінус. Така велика різниця в доларовому еквіваленті обумовлена ​​обвалом курсу Ефіріуму з моменту придбання NFT, а також зниженням популярності незмінних токенів в цілому. Але інтерес викликає саме мотивація продажу — виявляється, така угода може бути навіть вигідною для продавця.

Почнемо з того, що колекція CryptoPunks останнім часом значно збільшила обсяг транзакцій, очоливши чарти як за 24-годинним, так і за 7-денним обсягом продажів — з $7,5 млн і $24,8 млн відповідно. Колекція викликала стільки активності, що майже зрівнялася із Bored Ape Yacht Club за обсягом транзакцій за останні 30 днів.

Панк #4156 був проданий за 2691 ETH або $3.3 млн за поточним курсом криптовалюти. І хоча для середньостатистичного інвестора така сума може здатися величезною, багато криптоентузіастів у Twitter здивувалися низькою ціною угоди. Продавець токена придбав його ще у грудні 2021 року за 2500 ETH. Це менше суми його перепродажу в Ефіріумі на 191 ETH. Однак тоді панк #4156 коштував $10.26 млн, оскільки ціна самого Ефіра була майже втричі вищою за своє поточне значення. Іншими словами, власник NFT заробив у криптовалюті, але суттєво втратив у доларовому еквіваленті.

То чому ж власник токена допустив таку велику втрату у валюті? А ось тут ми й дісталися найцікавішого. Пояснює видання Decrypt: якщо колишній власник панку #4156 спише продаж як збиток у розмірі $7 млн ​​у своїх податках, це може виявитися фінансово вигідним кроком. Хоча для цілей оподаткування IRS може вважати ці збитки реалізованими у момент продажу NFT, продавцю не потрібно конвертувати ETH у долари США, щоб списати збитки. Тобто, по суті, він збільшив власну суму в ефірах, але при цьому отримав можливість здійснити податкове вирахування, тобто знизити суму доходу, який підлягає оподаткуванню.

Ось і вся математика. Такий вид навмисних втрат на папері є звичайною практикою, яку використовують трейдери для зниження зобов’язань з приросту капіталу. Також можливо, що скорочення доходу від приросту капіталу на $7 млн ​​може навіть знизити податкову ставку продавця NFT, що призведе до ще більшої фінансової вигоди.

До речі, новим власником популярного Punk #4156 став венчурний фонд 1Confirmation, про що оголосив через Twitter. 1Confirmation нещодавно запустив фонд на $100 млн, який інвестуватиме безпосередньо в невзаємозамінні токени (NFT).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 країн, де найкраще будувати кар’єру в FinTech

 

google news