close-btn

Криптокрани: Як заробити криптовалюту, виконуючи прості завдання

У цій статті ми розглянемо, що таке криптовалютні крани, проаналізуємо види та особливості даної методики отримання криптомонет, а також розберемо кращі та авторитетні сервіси, на яких можна реально заробляти цифрові гроші

Криптокрани: Як заробити криптовалюту, виконуючи прості завдання

Фото: unsplash.com

Криптокрани — це дієвий спосіб заробити першу криптовалюту новачкам без знань, вкладень та навичок. Названі вони так за аналогією з краном, що протікає, з якого вода по краплі в кінцевому підсумку наповнює цілу чашу.

Перший криптокран був створений розробником програмного забезпечення Гевіном Андресеном у 2010 році для просування Біткоїна. Нові користувачі, які відвідували його вебсайт, могли раз на день розв’язувати просту капчу та отримувати за це 5 безплатних BTC.

Спочатку Андресен фінансував кран зі своїх особистих активів у біткоїнах. Однак у міру зростання вартості першої криптовалюти, Андресену ставало все важче виплачувати винагороди (навіть за допомогою спільноти), і у 2012 році сайт було закрито.

Після початкового успіху Біткоїна інші криптооператори також почали створювати криптокрани для просування своїх проєктів. Одним із популярних рішень було партнерство з рекламними мережами з оплатою за клік (PPC) та ціною за показ (CPI) із використанням частини доходу для фінансування винагород учасникам.

Що таке криптокрани та як вони працюють

Криптокран — це програма або вебсайт, який роздає невелику кількість криптовалюти як винагороду за виконання простих завдань, наприклад перегляд реклами та відеороликів про продукти, проходження вікторин, перехід за посиланнями (тут слід бути дуже обережними), тощо.

Безумовно, криптокрани не є схемою швидкого збагачення. Чим простіше завдання, тим менша винагорода, а монети, отримані за виконання завдань, зараховуються на онлайн-гаманець сайту. Користувач може вивести звідти свої кошти лише після досягнення мінімальної встановленої суми. У разі кращих криптокранів це може зайняти всього день, але найчастіше, щоб побачити перші винагороди, необхідно виконувати завдання понад тиждень.

Головна перевага криптокранів – можливість заробити криптовалюту без вкладень та з мінімальними зусиллями. Користувачам не потрібно вивчати, як майнити чи торгувати криптовалютами. Щоб використовувати криптокран, учасник спочатку повинен зареєструватися на платформі та виконати просте та швидке завдання, наприклад:

  • Ввести капчу;
  • Пройти опитування та квізи;
  • Переглянути рекламу чи відео;
  • Натиснути на посилання;
  • Зіграти у коротку відеогру;
  • Встановити додатки.

Різновиди криптокранів

Крани діляться на дискретні та накопичувальні. Дискретні – це крани криптовалют з миттєвим виведенням коштів, тобто ви можете виводити монети відразу, як тільки їх отримали. Однак такі крани зараз зустрічаються рідко, оскільки комісії за транзакцію перевищують суму винагород. Тому дискретні крани використовують проміжні гаманці, на яких можна накопичувати криптовалюту, отриману з різних кранів.

Накопичувальні крани встановлюють ліміти на виведення коштів. Вивести кошти можна, як тільки накопичиться мінімальна сума. Чим активніше користувач збирає монети та виконує завдання, тим швидше накопичиться необхідна сума.

Трапляються й автоматичні крани криптовалют, де користувачам нараховуються монети без їхньої участі. Єдина вимога – вкладка з краном має бути активною.

При накопиченні мінімальної суми рекомендується відразу вивести монети на децентралізований криптогаманець, оскільки часто життя криптокранів не довге. Якщо збираєте різні криптовалюти з кількох кранів, зручніше використовувати мультивалютний гаманець, щоб зберігати криптоактиви в одному місці.

Ротаторы криптовалютних кранів

Ротатори криптовалютних кранів — це сервіси, які допомагають автоматизувати збір монет і дозволяють учасникам не витрачати час на перемикання між різними кранами, чим підвищують можливість отримання більшої кількості криптовалюти.

Ці платформи працюють за простою схемою: користувач реєструється на сервісі, вводить адресу гаманця для криптовалюти, яку хоче одержати, і вибирає список кранів. Потім ротатор автоматично перемикається між вибраними кранами, дозволяючи заробляти криптовалюту на кожному з них.

Однією з головних переваг ротаторів є економія часу. Крім того, ротатори часто мають функції моніторингу та аналітики, які допомагають користувачам вибирати найприбутковіші крани для збору криптовалюти.

Однак, варто враховувати, що подібні сервіси не завжди безпечні, оскільки можуть містити шкідливий код для злому гаманців. Також не всі крани, які підтримуються ротаторами, є надійними та містять високоякісний контент.

Загалом ротатори криптовалютних кранів можуть бути корисними інструментами для тих, хто хоче швидко заробити криптовалюту, але перед використанням рекомендується ретельно вивчити рейтинг та відгуки користувачів про конкретний сервіс, а також вжити заходів для захисту свого гаманця та особистої інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як геймери заробляють на P2E іграх реальні гроші: приклади популярних онлайн-платформ

Мультикрани криптовалют з моментальними виплатами у 2023 році

Розглянемо список кранів криптовалют з моментальними виплатами, за допомогою яких можна заробити кілька різних монет.

  • Freebitcoin — кран для Bitcoin, Bitcoin Cash, Das, Bytecoin, Dogecoin, Ethereum, Litecoin, Monero, Ripple, Stellar. Роздача монет відбувається щогодини. Виведення відбувається на FaucetHub, доступне при мінімальній сумі в 1 сатоші;
  • Crex24 — криптобіржа з власним краном. Для кожної монети встановлено періодичність запиту та розмір виплати. На біржі можна купити чи продати криптовалюту за долари та євро. Cres24 також можна використовувати як гаманець;
  • Satoshi Hero — сервіс для збору сатоші. Є кран, ігри, офферволи. Отримати криптовалюту можна після проходження капчі. Сума завжди різна: від 5 до 100 000 сатоші. Зароблені монети можна вивести на біткоїн-адресу, мінімальна сума – 30 000 сатоші;
  • BonusBitcoin — криптокран стабільно працює вже кілька років. Платить кожні 15 хвилин, виведення автоматично на гаманець для мікроплатежів CoinPot;
  • AdBTC — отримання криптовалюти за перегляд сайтів. За серфінг одного сайту можна отримати 30-60 сатоші;
  • Getfree — мультикран для Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin. Платить автоматично, мінімальна сума – 50 сатоші (для Біткоїна). Роздача монет здійснюється раз на 10 хвилин;
  • Freenem — кран раз на годину безкоштовно роздає криптовалюту Nem. Сайт працює з лютого 2018 року. Виплати доступні при досягненні суми в 1 Nem;
  • Allcoins.pw — криптокран здійснює роздачу Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Ethereum, Ethereum Classic, Monero, Zcash та інших монет. Періодичність – кожні 4 хвилини. Кількість — до 0,00000018 BTC, 0,21089631 DOGE і т. д. Криптовалютний кран Allcoins платить миттєво (після підтвердження виведення по email) на аккаунт FaucetHub.io або на пряму адресу гаманця;
  • Multicoinfaucet — мультивалютний кран для Bitcoin, Bitcoin Cash, Dash, Doge, Ethereum, Litecoin, Zcash і т.д. Періодичність – раз на 5 хвилин. Автоматичні виплати заходять на мікрогаманець FaucetHub;
  • Faucethubpro — на цьому криптовалютному крані з періодичністю в 10 хвилин можна отримати порцію монет: Bitcoin, Ethereum, Monero, LTC, DOGE, BCH, ZEC, BTX, DGB, BLK, DASH, Peercoin, Primecoin, Potcoin. Суми еквівалентні 0,0012 $. Миттєві виплати на Faucet Hub;
  • Bitcoin-s — мультикриптокран для Dashcoin, Bitcore, Bitcoin Cash, Litecoin, Dogecoin, Ethereum. Періодичність – кожні 5 хвилин, виплата FaucetHub. Платить автоматично від 8 до 15 сатоші;
  • Firefaucet — в налаштуваннях можна встановити параметри на свій розсуд, періодичність виплат від 1 до 10 хвилин. Як і більшість кранів, платить на гаманець FaucetHub;
  • O-Bitman — підтримує стандартний набір криптовалют: BTC, DOGE, LTC, ETH, BCH та інші. Платить раз на 5 хвилин суму в $0,0012. Виводить миттєво на FaucetHub;
  • Want2crypto — для Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Dash та ін. $0,001 в криптовалюті можна отримати раз на 5 хвилин;
  • Bitcoinclub — для збору на даному крані доступні: BTC, BCH, BLK, BTX, DASH, DOGE, ETH, LTC, POT, PPC, XPM, DGB, ZEC. Кількість безкоштовних монет не відрізняється від інших кранів – на суму $0,001 раз на 5 хвилин.

3 найпопулярніших криптокрана 2023

FreeBitco.in — один із найпопулярніших біткоїн-кранів. Він існує з 2013 року і дає змогу отримувати невеликі суми в сатоші. Згідно з вебсайтом, середньостатистичний прибуток – близько 310 сатоші на годину. На крані постійно працюють онлайн близько 8-9 тисяч користувачів. Платформа пропонує такі способи отримання монет:

  • Гра «хай-лоу», яка дозволяє робити ставки на свої BTC та потенційно примножувати їх;
  • Щотижневі лотереї;
  • Капчі;
  • Програми, які дозволяють отримувати відсотки за рахунками, що задовольняють вимоги до мінімального балансу;
  • Реферальна програма, що дозволяє заробляти сатоші, залучаючи нових користувачів на платформу.

Cointiply — ще один популярний кран, який дозволяє заробляти біткоїни та інші криптовалюти (наприклад Dogecoin), виконуючи різні завдання. Користувачі можуть отримати монети за:

  • Розгадування капчі щогодини;
  • Перегляд короткої відеореклами;
  • Участь в опитуваннях та пропозиціях від партнерів Cointiply;
  • Граючи у браузерні ігри;
  • За встановлення мобільних додатків та їх використання для виконання певних завдань;
  • Запрошення інших на Cointiply та отримуючи відсоток від їх заробітку;
  • Ставки монет у чесній грі.

Faucet Crypto — дозволяє заробляти криптовалюти, включаючи Bitcoin, Ethereum та різні альткоїни, виконуючи такі завдання, як:

  • Переходи за посиланням;
  • Перегляд реклами за певний час;
  • Проходження опитування, перегляд відео або встановлення додатків;
  • Участь у пропозиції від партнерів Faucet Crypto;
  • Регулярне відвідування сайту;
  • Залучення інших користувачів до платформи.

Ризики використання криптокранів

Хоча крани спочатку створювалися як корисний інструмент для знайомства новачків із певними криптовалютами, зловмисники часто використовували їх для захоплення комп’ютерних пристроїв, з яких потім таємно майнили монети.

Ця практика, відома як криптоджекінг, не тільки уповільнює роботу обчислювального пристрою, але також споживає значну кількість електроенергії, яка може бути непомітною, доки користувач не отримає свій наступний рахунок за комунальні послуги.

Конфіденційність — ще одна серйозна проблема. Криптокрани часто вимагають від користувачів надання особистої інформації (PII) у процесі реєстрації. Коли ці дані використовуються не за призначенням або продаються третім особам, це не тільки ставить під загрозу конфіденційність інформації користувача, але також може наражати його на ризик додаткових кібератак, включаючи цільовий фішинг.

Ще одним фактором ризику при використанні кранів є приховані комісії та високі мінімальні пороги виведення коштів. У деяких випадках комісія за зняття коштів може бути настільки непомірною, що значно знижує або навіть зводить нанівець вартість заробленої криптовалюти.

Висновки

Якщо раніше криптокрани роздавали безплатні біткоїни за введення простих капч, то зараз завдання стають все складнішими та різноманітнішими. Перш ніж почати працювати з ними, проведіть ретельне дослідження обраного проєкту.

Остерігайтеся підозрілих сайтів, які обіцяють великі нагороди, та віддавайте перевагу перевіреним сервісам. При правильному використанні криптокранів ви отримуватимете крихітні частки криптовалют і згодом зможете накопичити значну суму, особливо якщо ринкова вартість токенів зростатиме.

А найсміливіші користувачі зможуть накопичити кошти для старту роботи криптотрейдером, де заробітки зовсім інші. Почати набивати руку в цій нелегкій справі ми рекомендуємо на криптовалютних біржах з демо-рахунком. Зі списком найкращих з них можна ознайомитися в нашому матеріалі “Як торгувати криптовалютою без ризику в 2023 році: Найкращі криптобіржі з демо-рахунком”

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

google news