close-btn

Найкращі приклади доповненої та віртуальної реальності у рітейлі

Завдяки Метавсесвіту роздрібний шопінг ось-ось піддасться капітальному ремонту

https://bernardmarr.com/

Метавсесвіт пропонує рітейлерам величезні можливості для підвищення впізнаваності бренду, поглиблення взаємодії та покращення якості обслуговування клієнтів. Дізнайтесь більше про те, як Метавсесвіт змінює досвід роздрібної торгівлі.

Метавсесвіт — це колективний, постійний паралельний всесвіт, створений шляхом з’єднання кількох віртуальних світів, в яких ми можемо безперешкодно переміщатися, використовуючи наші аватари.

Дослідження показали, що покупці відкриті для нових роздрібних вражень та способів взаємодії з брендами, і є деякі свідчення того, що клієнти з більшою ймовірністю куплять товар, якщо його протестують за допомогою доповненої реальності (AR).

Під час пандемії, коли було закрито багато фізичних точок роздрібної торгівлі, рітейлери, що використовують AR, продемонстрували збільшення залученості клієнтів на 19%.

Ось кілька брендів, які вже пропонують покупцям імерсивний роздрібний досвід:

  • Foot Locker розробив полювання на товар на основі AR, яке приводило людей у ​​місце, де вони могли купити кросівки обмеженого випуску.
  • LEGO випустила вісім наборів, орієнтованих на доповнену реальність, під назвою Hidden Side, які поєднують у собі віртуальний світ та реальне життя.
  • Енергетичний напій Red Bull створив лінзу AR Snapchat, яка дозволяє користувачам взаємодіяти з аватаром професійного гравця та інфлюенцера Тайлера Ninja Блевінса.
  • Покупці автомобілів тепер можуть подивитися гарне 360-градусне відео XR, на якому Mercedes-Benz E-Class мандрує сільською місцевістю Португалії.

Ці бренди вже використовують AR та VR, щоб допомогти покупцям докладно розглянути продукт і вирішити, чи підходить він йому:

  • Apple створила веб-демонстрацію в AR для просування своєї серії iPhone, яка дозволяє клієнтам переглядати нові пристрої на своїх екранах під різними кутами.
  • В даний час Sotheby’s пропонує абсолютно точні цифрові тури нерухомості, які практично не відрізняються від реальних відвідувань.
  • Home Depot створила програму Project Color, яка допомагає покупцям підібрати правильний відтінок фарби, сфотографувавши кімнату та змінивши колір в AR.

У Метавсесвіті у вас також будуть величезні можливості для персоналізації продуктів перед покупкою.

Ось кілька прикладів компаній, які вже використовують налаштування на основі XR:

  • Porsche представила новий 3D-додаток під назвою AR Visualizer, який дозволяє покупцям автомобілів налаштовувати та створювати свій ідеальний Porsche та бачити, як автомобіль буде виглядати у контексті вашого реального життя.
  • Urbanist Architecture дає домовласникам можливість планувати, переглядати та налаштовувати нові домашні інтер’єри, коли вони планують новий ремонт чи розширення.

У Метавсесвіті покупці зможуть купувати цифрові версії практично всього. Наприклад, ви можете купити цифрові версії своїх улюблених творів мистецтва або наповнити свою віртуальну шафу одягом та аксесуарами для свого аватара з Метавсесвіту.

Ці бренди вже створюють унікальні цифрові продукти з використанням технології XR:

  • Скандинавський рітейлер Carlings випустив свою першу цифрову колекцію одягу у 2018 році.
  • Happy99 створив цифрове взуття у футуристичному стилі.
  • Марта Стюарт розмістила свою колекцію NFT для продажу у своєму цифровому магазині, який має назву «FRESH Mint».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Використання Росією літери «Z» у військовій пропаганді: наслідки для бізнесу

google news